Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

2022. gads:Dienvidkurzemes pašvaldības buss uz jumta; 9. maijs Liepājā; Aizputes autosportisti izaicina policiju

Avarējušais Dienvidkurzemes novada pašvaldības buss. Foto – Uldis Dobelis

Pārlūkojot aizvadīto 2022. gadu, portalā “ReKurZeme” par gada Top-1 ziņu kļuva Dienvidkurzemes novada pašvaldības busa avārija netālu no Grobiņas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Top-1

  1. septembra pēcpusdienā avārija notika uz Grobiņas-Cimdenieku ceļa, kur sadursmē bija iesaistīts Dienvidkurzemes novada pašvaldības buss un smagā automašīna.

Abu transportlīdzekļu sadursmē pašvaldības buss palika grāvī uz jumta. Tajā bijis šoferis un pasažiere. Vīrietis vadīja smago transportlīdzekli “Volvo FM12” virzienā no Cimdeniekiem uz Grobiņas pusi un veica nogriešanās manevru pa kreisi, nepārliecinoties par manevra drošību, kā rezultātā notika sadursme ar transportlīdzekli “Volkswagen Crafter”, kura vadītājs tajā pašā virzienā veica apdzīšanas manevru, nepārliecinoties, vai priekšā braucošais transportlīdzeklis neveiks kreiso nogriešanās manevru.

Negadījumā cieta automašīnas “Volkswagen Crafter” pasažiere, kura nogādāta medicīnas iestādē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Top-2
Otrajā vietā ierindojās ziņa par 9. maija notikumiem Liepājā. Visas dienas garumā Liepājā pie pieminekļa Liepājas aizstāvjiem cilvēki dodas nolikt ziedus.

Pēcpusdienā pie pieminekļa ar Ukrainas karogu rokās nostājās liepājnieks Aleksandrs Vabelis. Viņa rīcība izraisīja agresiju ziedu nolicēju vidū. Puiša drošību uzraudzīja policija.

Aleksandrs Vabelis ar Ukrainas karogu. Foto – Uldis Dobelis

Policijā sākta resoriskā pārbaude par gadījumu Liepājā, kad nakts laikā pie pieminekļa Liepājas aizstāvjiem bez saskaņošanas piestiprināts Ukrainas karogs. Pirmdienas rītā Ukrainas karogu noņēma Liepājas pilsētas pašvaldības komunālās saimniecības darbinieki.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Top-3
Savukārt labāko trijnieku noslēdza video ziņa par Aizputes autosportistu izdarībām Aizputes pilsētas svētku laikā. Viņi svētku gājienā policijas priekšā “grieza saulītes”. Policija svētku reizē par to neko neteica.

Aizputes pilsētas svētku gājienā brauc Aizputes autosportists Gvido Rozenblūms. Foto – Uldis Dobelis

Olimpiskajā sešniekā iekļuva arī ziņa par Dienvidkurzemes novada netaisnību pret bijušo novadu iedzīvotājiem. Elīna Tetere, Pāvilostas un Vērgales pirmsskolas izglītības iestādes vecāku vārdā, vēstīja, ka 16. februārī Pāvilostas pirmsskolas izglītības iestādes “Dzintariņš” un Vērgales pirmsskolas izglītības iestādes “Kastanītis” vecāki e-klase.lv vietnē saņēma vēstuli no iestādes vadītājām par izmaiņām ēdināšanas apmaksas kārtībā. Vēstulē vecāki tika iepazīstināti ar informāciju, ka, sākot ar martu, bērnu ēdināšanas izdevumus segs vecāki. Līdz šim bijušais Pāvilostas novads bija spējis nodrošināt bezmaksas ēdināšanu ne tikai pirmsskolas izglītības iestādēs, bet arī abās novada skolās.

Tapat nevarēja nepamanīt motobraucēju nedienas Dienvidkurzemes novadā. Nepatīkamus mirkļus 30. oktobrī piedzīvoja kāda motobraucēju kompānija Grobiņas pagasta atpūtas vietas “Pūcīte” apkaimē. Zemē bija sadurti speciāli izgatavoti metāla spicumi. Visi motobraucēji pārdūra riepas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Asumi uz kuriem motobraucēji sadūra riepas. Foto no motobraucēju arhīva

Savukārt pašā gada sākumā šokējošu lomu noķēra kalētnieks Ģirts Ločmelis. Viņš janvārī Bārtas upē izvilka Balto platpieri. Zivs bija 84 centimetrus gara un svēra 7.785 kilogramus. Šāda zivs pamatā ir sastopa Ķīnas apkaimē, Āzijā.

Ģirts Ločmelis ar milzīgo pārsteigumu. Foto no personīgā arhīva

Jāpiemin arī šausminošie notikumi, kad naktī uz pirmdienu, 7. novembri, ap pulksten trijiem, Dienvidkurzemes novada Grobiņas pagasta Dubeņos dega četras vieglās automašīnas 50 m2 platībā.

Sadegušās automašīnas Dubeņos. Foto – Uldis Dobelis

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.