Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

2023. gads sāksies ar lietavām un siltuma rekordiem

Vecgada vakarā, kā arī Jaungada naktī un dienā Latvijā gaidāms apmācies, dūmakains un lietains laiks, daudzviet līs ilgstoši un stipri, prognozē sinoptiķi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ar dienvidrietumu vēju ieplūdīs silts gaiss – termometra stabiņš pakāpsies līdz +6..+11 grādiem, pārspējot gan 31.decembra, gan 1.janvāra siltuma rekordus, var krist arī visa janvāra rekordi, vēsta LETA.

Tomēr jau Jaungada dienā no ziemeļiem ieplūdīs vēsāks gaiss – svētdienas pēcpusdienā un vakarā gaisa temperatūra noslīdēs līdz +1..+6 grādiem, siltāks laiks saglabāsies valsts dienvidos. Lietu vietām nomainīs slapjš sniegs.

Gada pirmajā dienā Latvijas dienvidos gaidāmas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 14-19 metriem sekundē, pārējā valstī vējš kļūs lēns.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Rīgā 2023.gads sāksies ar ilgstošu lietu, gaidāma arī dūmaka. Svētku naktī gaisa temperatūra tuvosies +10 grādiem, bet svētdienas pēcpusdienā tā noslīdēs līdz +3..+4 grādiem.

Lietavu ietekmē straujāk kāps ūdens līmenis upēs, iespējama palieņu un citu zemāko vietu applūšana. Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis dzeltenās pakāpes brīdinājumu par augstu ūdens līmeni upēs.

Foto – Uldis Dobelis

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.