Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Vīgants skiatlonā tiek apsteigts par apli un ieņem 52. vietu

Raimo Vīgants | Foto: facebook.com/raimo.vigants

Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) distanču slēpotājs Aleksandrs Boļšunovs svētdien Pekinā tika kronēts par olimpisko čempionu 30 kilometru skiatlonā, bet Latvijas distanču slēpotājs Raimo Vīgants ieņēma 52.vietu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Boļšunovs distanci veica vienā stundā 16 minūtēs un 9,8 sekundēs, otrās vietas ieguvēju savu tautieti Denisu Spicovu apsteidzot par minūti un 11 sekundēm. Trešo vietu izcīnīja Somijas slēpotājs Īvo Niskanens, kurš Boļšunovam piekāpās divas minūtes un 0,2 sekundes, vēsta LETA.

Skiatlonā vīriem pirmie 15 kilometri bija jāveic klasiskajā stilā, bet pēc tam tikpat gara distance arī brīvajā stilā. Pēc pirmajiem 15 kilometriem vadībā vēl bija Niskanens, taču jau pēc 16,3 kilometru atzīmes Boļšunovs bija apsteidzis Niskanenu par 13,5 sekundēm, turpinot savu pārsvaru tikai palielināt.

Vīgants no uzvarētāja atpalika par vienu apli.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējuma līderis un trīskārtējs olimpiskais čempions norvēģis Juhanness Klēbo ieņēma tikai 40.vietu.

Boļšunovam šī ir pirmā zelta medaļa olimpiskajās spēlēs. Iepriekš viņš 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja trīs sudraba medaļas un vienu bronzu, skiatlonā nemaz nestartējot.

Jau ziņots, ka sestdien 15 kilometru skiatlonā dāmām uzvarēja Norvēģijas distanču slēpotāja Terēze Juhauga, sīvā cīņā sudraba godalgu izcīnīja ROC distanču slēpotāja Natālija Ņeprjajeva, bet bronzu ieguva austriete Terēze Štadlobere.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pirms četriem gadiem Phjončhanā uz goda pjedestāla bija tikai norvēģi, zelta godalgu izcīnot Sīmenam Hegstadam Krīgeram, otro vietu ieņemot Martinam Junsrūdam Sunbī, bet bronzu iegūstot Hansam Kristeram Holunnam.

Olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20.februārim.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.