Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Priekulē par 65 000 eiro uzbūvē šķiroto atkritumu savākšanas laukumu

Priekulē par 65 615 eiro uzbūvēts šķiroto atkritumu savākšanas laukums, aģentūru LETA informēja “CleanR Grupa” sabiedrisko attiecību vadītāja Šarlote Lamberte.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šķiroto atkritumu savākšanas laukumā iedzīvotāji bez maksas turpmāk varēs nodot pārstrādei ne tikai papīru, stiklu un metālu, bet arī nolietoto elektrotehniku, baterijas un tekstilu.

Savukārt par maksu varēs nodot nolietotas dažādu veidu riepas, lielgabarīta atkritumus, stikla atkritumus, tai skaitā logu stiklu, spoguļus, spuldzes, mājsaimniecībā radušos būvniecības atkritumus nelielos apjomos (līdz vienam kubikmetram), sadzīvē radušos bīstamos atkritumus, kā arī bioloģiski noārdāmos atkritumus – tikai dārza un parka atkritumus – nopļautu zāli, lapas, mulču, nelielus zarus līdz 2 centimetriem diametrā.

Priekules šķiroto atkritumu savākšanas laukums 618 kvadrātmetru platībā ir izveidots par Dienvidkurzemes novada pašvaldības finanšu līdzekļiem. Projekta rezultātā ir izbūvēts laukums, uzstādīts apžogojums, kameras, apgaismojums un darbinieka mājiņa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savukārt iepirkuma rezultātā laukuma aprīkošanu ar konteineriem, darbinieka piesaisti un turpmāko apsaimniekošanu nodrošinās “Vides pakalpojumu grupa”.

Šādi šķirošanas laukumi jau patlaban darbojas Rucavā un Vaiņodē, kā arī atkritumu poligonā “Ķīvītes”, Grobiņas pagastā iedzīvotājiem pieejams labiekārtots šķiroto atkritumu savākšanas laukums. Patlaban notiek šķirošanas laukuma izbūve Aizputes pilsētā un šādi šķirošanas laukumi ieplānoti vēl arī Pāvilostā un Nīcā, norāda Dienvidkurzemes novada pašvaldības izpilddirektora vietniece Eva Mahta.

Šķiroto atkritumu savākšanas laukumu atklās 15.oktobrī plkst.14. Atklāšanas pasākumā piedalīsies Vides pakalpojumu grupas pārstāve Marta Krastiņa un Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Aivars Priedols (ZZS).

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.