Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Ar gardiem nēģiem cienās Pāvilostā

Jau sesto reizi 16. novembrī Pāvilostā norisināsies “Nēģu svētki”, kas kļuvuši par neatņemamu novembra tradīciju Dienvidkurzemes novadā. Svētku laikā viss par un ap nēģi – delikatesi, kas zvejota Sakas upē ar pāvilostnieku rokām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šogad pasākuma apmeklētājus no pulksten 12 gaidīs Latvijas garšu un amatnieku tirgus, varēs iegādāties nēģus un vietējo piekrastes zvejnieku produkciju, nogaršot nēģu zupu pāvilostnieku gaumē, kā arī vērot Kuldīgas restorāna “Kopa” šefpavāra Žaņa Raivo Behmaņa meistarklasi, portālu “ReKurZeme” informē Dienvidkurzemes novada sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Elbere.

Dienas laikā arī aktivitātes bērniem, apskatāma muzeja ekspozīcija “Jūriņ’ prasa smalku tīklu” un 3D zveja, kā arī foto izstādes “Jūras vārti pirms 100 gadiem” un “Nēģu zvejnieki”.

Ar dziesmām, dejām un rotaļām izklaidēs Ufo (Kaspars Upacieris), bet par dziesmām par jūru, nēģiem un to pašu… parūpēsies “Johny Band”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tirgotāji aicināti pieteikties līdz 1. novembrim, aizpildot pieteikuma veidlapu.

Nēģis ir ekskluzīva delikatese, un to zveja ir kultūrvēsturiska tradīcija dažās Latvijas piejūras pilsētās un ciemos, tostarp Pāvilostā, kur tā ir jau gandrīz simts gadus sena. Padomju gados tradīciju no jauna iedzīvināja viens no Pāvilostas aktīvākajiem zvejniekiem Arvīds Zvaigzne, kad gardo Sakas upes delikatesi varēja iegādāties un nogaršot ne tikai zvejnieku ģimenes, bet ikviens, jo no 1964. gada līdz 70. gadu vidum Pāvilostā darbojās nēģu cehs. Nēģu zvejošanas tradīcija Pāvilostā ir gandrīz 100 gadus sena, un Sakas upe Dienvidkurzemes novadā ir vienīgā, kur zvejo nēģus ar murdiem.

Foto: Publicitātes

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.