Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Liepājas muzejā atklās papīra, ādas, porcelāna mākslas darbu izstādi

Piektdien, 1. novembrī, pulksten 17 Liepājas muzejā Kūrmājas pr. 16/18 atklās izstādi “Papīrs. Āda. Porcelāns”, kur būs skatāmi Latvijas un Lietuvas mākslinieku darbi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izstādē Liepājas muzejā piedalās 11 dažādu nozaru mākslinieces no Liepājas, Rīgas, Ogres, Ikšķiles un Kauņas – Liene Eltermane, Signe Kraukle, Inga Galvāne, Žanete Žvīgure, Ilze Karlsone, Kristīne Švarca, Anita Ozoliņa, Karīna Kēberga, Lolita Grabauskiene, Ramute Toliušīte (Ramute Toliušyte) un Relite Miele, portālu “ReKurZeme” informē Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Izstādes kuratore Liene Eltermane uzsver, ka papīrs – tā faktūra, svars un krāsa – iedvesmo radīt. Tas ļaujas tikt burzīts, locīts un veidots. Savukārt ādai kā materiālam ir daudz dažādu tehnisku risinājumu. Pazīstot materiālu, var veidot grafiskas, gleznieciskas un skulpturālas kompozīcijas.

Turpretī porcelāns, ko bieži dēvē par “balto zeltu”, ir izsmalcināts un pateicīgs materiāls, kas jau gadsimtiem ilgi valdzinājis gan māksliniekus, gan mākslas cienītājus. Tā unikālās īpašības, gludā un stiklam līdzīgā virsma, padara to par izsmalcinātu mākslinieciskās izteiksmes līdzekli. Kopā šie trīs tik dažādie materiāli harmoniski apvienojas vienotā izstādē Liepājas muzejā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izstāde “Papīrs. Āda. Porcelāns” Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 būs aplūkojama līdz 2025. gada 5. janvārim. Izstādi sadarbībā ar Liepājas muzeju rīko biedrība “Jaunā mākslas lāde”.

Publicitātes foto no Lienes Eltermanes personīgā arhīva

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.