Ziemassvētku priekšvakarā arvien vairāk cilvēku meklē veidus, kā rādīt svētku noskaņu savās mājās ne tikai ar skaistām dekorācijām, bet arī izmeklētām garšām svētku galdā. Lai iedvesmotu kā jaunām, tā arī tradicionālām garšām, “Maxima Latvija” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu un ēdiena blogeri @Jushkapadruska dalās recepšu idejās savam svētku galdam, kas iemieso gan elegantu, gan ikvienam Latvijas iedzīvotājiem tik iecienīto garšu buķeti.
“Ziemassvētki un gada noslēgums ierasti ir garšām un ar kopābūšanu piepildīts laiks. Lai arī laikapstākļi aiz loga šogad neliecina par ziemas saulgriežu klātbūtni, tomēr esam īpaši parūpējušies, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs varētu sajust un radīt svētku sajūtu savās mājās. Kā atzīst vairākums iedzīvotāji, Ziemassvētki nav iedomājami bez tradicionālām garšām un tādiem produktiem kā mandarīni, speķa pīrādziņi un piparkūkas, tāpēc esam parūpējušies par atbilstošu sortimentu un izdevīgiem piedāvājumiem, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs varētu izbaudīt svētku burvību nepārmaksājot,” stāsta “Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.
Sagaidi Ziemassvētkus eleganti ar šefpavāra Laura Aleksejeva “slinkā” velingtona recepti ar pērļu grūbām un kūpinātu sieru
Sastāvdaļas 4 personām:
800 g jeb 4 gb “Well Done Premium” briedināts anterkota steiks
2 loksnes kārtainā bezrauga mīkla
1 gb ola
100 g šampinjoni
200 g pērļu grūbas
50 g “Well Done Premium” kūpināts čedaras siers
100 g sviests
50 ml “Well Done Premium” olīveļļa
svaiga timiāna stiebriņi
sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošanas gaita:
- Sakuļ olu, sagriež plānās šķēlēs šampinjonus un pēc instrukcijas atkausē divas loksnes kārtaino bezrauga mīklu;
- Katru kārtainās mīklas loksni pārziež ar sakultu olu un virsū liek plāni sagrieztus šampinjonus, un cep cepeškrāsnī 200 grādos 15 minūtes;
- Kad mīkla ir izcepusies, to izņem no cepeškrāsns un sadala katru loksni divās daļās;
- Liellopu gaļas steiku apkaisa ar sāli un liek cepties uz uzkarsētas pannas, kurā ir pievienota olīveļļa un timiāns. Steikus apcep no abām pusēm 1 minūti, uzber piparus un pievieno sviestu.
- Steikus turpina cept 6 minūtes ik pa laikam tos apgriežot un pārlejot to ar karsta sviesta un eļļas maisījumu pannā;
- Steikus noņem no pannas un atpūtina;
- Katliņā pēc instrukcijas liek vārīties grūbas līdz tās ir gatavas;
- Atpūtinātos steikus sagriež plānās šķēlēs, liek starp mīklas loksnēm un pasniedz ar vārītām grūbām, kurām pirms pasniegšanas pievieno kūpinātu čedara sieru.
Piepildi svētku galdu ar tradicionālām garšām – vistas kārtainajiem salātiem, iedvesmojoties no ēdiena blogeres @jushkapadruska
Sastāvdaļas 4 personām:
2 kartupeļi
2 burkāni
4 kūpināti vistas girosi bez ādas
5 šķēles konservēta ananasa
½ paciņa majonēzes
70 g “Well Done Premium” valriekstu
Sāls/pipari pēc garšas
Pētersīļu buntīte
Pagatavošanas gaita:
- Burkānus un kartupeļus izvāra ar visu mizu, atdzesē un nomizo;
- Kartupeļus, burkānus, vistas girosu, ananasu sagriež smalkos kubiņos;
- Visas sagatavotās sastāvdaļas kārto traukā, piemēram, cepamtraukā vai kūkas formā – sākumā liek kartupeļus, tad pārklāj ar plānu majonēzes kārtu, pēc tam klāj nākamo kārtu – sagrieztu vistas girosu un atkārtoti pārklāj ar majonēzes kārtu. Pēc tam pievieno burkānu kārtu un pārklāj ar majonēzi, pēc tam kārto ananasa gabaliņas un majonēzi, un visbeidzot salātu virskārtā pārber sakapātus valriekstus un dekorē ar pētersīļu lapiņām.
Reklāma