Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Latvijas Kasieru čempionātā panākumus gūst Priekules “Top” veikala darbinieces Kristīne Rosvalde un Karīna Ukstiņa

Jūlija Bondare (no kreisās), Sigita Zvirbule, Alīna Subotina.

Piektdien, 13.maijā, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā (RTRIT) noslēdzās sestais Latvijas Kasieru čempionāts, kurā par Latvijas labākā kasiera balvu un par Ivara Strautiņa vārdā nosauktām balvām sacentās 8 komandas no dažādam Latvijas pilsētām, tai skaitā Daugavpils, Jelgavas, Jēkabpils, Liepājas, Valmieras, portālu “ReKurZeme” informē Latvijas Tirgotāju asociācija.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Čempionāta organizatori – Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) sadarbībā ar RTRIT un AS “LPB”. Atbalstītāji: “Mego” (veikalu tīkls) un “CHD” (kases aparātu tirgotājs).

“Čempionāta mērķis – paaugstināt kasieru kvalifikāciju, sekmēt pircēju apkalpošanas kultūru, celt tirdzniecības darbinieka prestižu, popularizēt labākos tirdzniecības uzņēmumus. LTA ir pārliecināta, ka ceļot darbinieku prestižu tiek popularizēts arī pats uzņēmums, kā arī spēku izmēģināšana šāda veida konkursā attīsta uzņēmuma mikrovidi un patriotismu”, – norāda Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

Čempionāta dalībnieki – tirdzniecības uzņēmuma pārdevēju, pārdevēju-kasieru un kasieru komandas un topošie komercdarbinieki – profesionālo mācību iestāžu audzēkņi. Sacensības notiks 5 konkursos: apsveikums (stāsts par uzņēmumu un komandu); pirkuma reģistrācija (preču apstrādes ātrums un kvalitāte, strādājot ar kases sistēmu), kontakts ar pircēju (dialogs par neikdienišķām, kuriozām, konflikta situācijām, kas sastopamas kasieru darbā); naudas skaitīšana (naudas apstrādes ātrums); likumdošanas pārzināšana (tests likumdošanā par patērētāju tiesībām; preču kustības uzskaiti; darba un epidemioloģisko drošību).

Sestā kasieru čempionātā pirmo vietu kopvērtējumā saglabāja kompānijas “Sanitex” pārstāve, šoreiz Sigita Zvirbule (Valmiera). Otrā – Jūlija Bondare, bet trešā – Alīna Subotina (abas – “Sanitex” Daugavpils).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uzvarētāja darbā ar kases aparātu – Kristīne Rosvalde, likumdošanas zināšanās – Karīna Ukstiņa (abas – veikals “TOP” Priekulē).

Kā atzīmē Latvijas Tirgotāju asociācijas līdzpriekšsēdētājs Dainis Domiņš, “uzvarētājas būs visas”, jo katra dalībniece pārbaudīja savas spējas un saņēma dalībnieka diplomu, 8 kasieres arī naudas balvas no Ivara Strautiņa vārdā nosaukta speciāla balvu fonda.

Kases aparātus vienam no visatraktīvākajiem atraktīvākiem čempionāta konkursiem, kurā kasieri apkalpos pircējus, nodrošinās uzņēmums “CHD”, naudas skaitīšanas konkursam monētas – banka “Orange”. “Domāju, ka, tāpat kā iepriekšējos čempionātos, dalībnieku līmenis ir ļoti augsts, demonstrējot savas profesionālas zināšanas gan likumdošanas jautājumos, gan darbā ar kases aparātu, gan darbā ar skaidru naudu”, – saka Dana Baltuseviča, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma direktores vietniece mācību procesa organizācijas jomā.

Nākamais 7.Latvijas Kasieru čempionāts paredzēts 2023.gada aprīlī.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.