Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Aizputes ložu šāvēji uzkrāj pieredzi Polijā

Dienvidkurzemes novada seši ložu šāvēji no Aizputes trenera Riharda Frīdenberga vadībā startēja starptautiskajās ložu šaušanas sacensībās “Polish Open Kaliber 2022”, kas četras dienas notika Polijas pilsētā Belastokā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Dalībnieku skaits sacensībās bija liels. Katrā disciplīna startēja aptuveni simts snaiperi. Šāvēji bija ieradušies no Igaunijas, Lietuvas, Latvijas, Polijas, Francijas, Izraēlas, Ukrainas, Armēnijas un Indijas, portālu “ReKurZeme” informē Aizputes ložu šāvēju pārstāvis Jānis Oskars Šalms.

“Mūsējie uzrādīja rezultātus, kas uzskatāmi par viduvējiem. Starp uzvarētājiem nebijām, sarakstu beigās arī nebijām,” vērtē J. Šalms. Viņš norāda, ka Polijā startēja seši Dienvidkurzemes Sporta skolas audzēkņi, kas gatavojas Eiropas čempionātam. Tas nākamā gada martā notiks Tallinā.

Aizputi Polijā pārstāvēja Sabīne Ķeķe, Lenija Feldmane, Marta Bladžinauska, Rolands Liepiņš, Ance Saule un Jana Osvalde. Mācību dēļ uz sacensībām netika Jānis Lasmanis, Sabīne Aleksandrova un Kate Katrīna Lietavniece.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šāvēji izpildīja vingrinājumu “PŠ-60”. Pirmajā startā R. Liepiņš ieguva 31. vietu (584,2), 45. vietu ieguva S. Ķeķe (602,1), 52. vietā ierindojās L. Feldmane (598,1). Martai Bladžinauskai – 61. vieta un 594,8. Janai Osvaldei – 67. vieta un 585,0. Ancei Saulei – 73. vieta un 578,7.

Otrajā startā aizputniekiem izdevās uzlabot savus rezultātus. Labākā vieta bija S. Ķeķei, kura ar 612,2 punktiem ieguva 21. vietu. R. Liepiņš ar 593,0 punktiem ieguva 31. vietu. M. Bladžinauska ar 601,1 punktu ierindojās 46. vietā, bet divas pozīcijas zemāk ar 599,6 punktiem bija L. Feldmane. A. Saulei – 589 punkti un 60. vieta, bet J. Osvaldei 584,3 punkti un 61. vieta.

“Jāsecina, ka šajās starptautiskajās sacensībās Aizputes šāvēju rezultāti bija stipri vājāki par viņu labākajiem sasniegumiem. Tas liek padomāt par to, ka jārada plašākas iespējas startēt prestižās starptautiskās sacensībās,” piebilst J. Šalms.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nākamais starts Dienvidkurzemes sporta skolas audzēkņiem būs 9. un 10. decembrī, kad Dobelē un Tukumā noskaidros Latvijas čempionus jaunākajā vecuma grupā.

Foto – Rihards Frīdenbergs

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.