Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Kurp doties? Lauku sētas aktivitātes Kalvenē un daudzi citi pasākumi Dienvidkurzemes novadā un Liepājā

Piedāvājam nedēļas nogales pasākumu apkopojumu Dienvidkurzemes novadā un Liepājā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Cīravā
Svētdien, 2. jūnijā, pulksten 12 Cīravas rododendru dārzā “Rododendru ziedēšanas svētki”. Muzicēs Katrīna Gupalo. Ieeja – pieci eiro.

Kalvenē
Sestdien, 1. jūnijā, no pulksten 11 Kalvenes pagasta “Ābelnieku” estrādē jau otro reizi norisināsies seno latviešu lauku un dzīves prasmju izzināšana pasākumā “Svētku piedzīvojums lauku sētā”. Dienas laikā laikā varēs vērot siera siešanas un piena seperēšanas procesu, aušanas mākslu, grozu pīšanu, koka karošu grebšanu, zupas un skābputras vārīšanu, veļas mazgāšanu un gludināšanu pēc sentēvu metodēm, bada pankūku cepšanu, malkas zāģēšanu, prievīšu darināšanu, piedalīties māla darbnīcās un satikt dažādus dzīvnieciņus, kas kādreiz bija satopami katrā lauku sētā. Pulksten 12 – govs slaukšana. Pasākumā neizpaliks arī muzikāli un deju priekšnesumi, par kuriem parūpēsies bērnu deju kolektīvi no Kalvenes, Kalētiem, Skrundas un Brocēniem, Saldus un Aizputes mūzikas skolu apvienotais orķestris, Suitu dūdenieki, bet dienas izskaņā temperamentīgās dziedātājas Annas Dribas koncerts.

Kalētos
Piektdien, 31. maijā, pulksten 13 pie Kalētu tautas nama Bērnu svētki. Programmā mūsdienu deju grupas “Impulss” koncertuzvedums, cirks “Beztemata” un diskotēka.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Rucavā
Sestdien, 1. jūnijā, pulksten 11 Rucavas tradīciju kluba “Zvanītāji” sētā Lejaskurzemes kultūrtelpu “Siera diena” un Jāņu ielīgošana. Pasākuma laikā taps arī miltu putra, ko tautā dēvē par kunkulīni vai skābputru, medalus un maizes kvass. Būs Rucavas baltā sviesta meistarklase tradīciju nama saimnieču vadībā, vainagu pīšanas meistarklase kopā ar Līgu Ati (radošā darbnīca “Ligate”), mājražotāju un amatnieku tirdziņš un citas aktivitātes.

Vecpilī
Svētdien, 2. jūnijā, pulksten 12 Vecpils kultūras centrā septītā atmiņu pēcpusdiena “Vecpils skartie”.

Liepājā
Piektdien, 31. maijā, pulksten 19 Liepājas koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” čellu trio “Melo-M” koncerts.
Sestdien, 1. jūnijā, Liepājas kultūrvietas “Atmodas dārzs” trešās sezonas atklāšanas pasākums “Mosties un atklāj. Karosta skan!”. No pulksten 11 līdz 22 darbosies “Kūp BBQ” brīvdabas kafejnīca un bārs, apskatāmi fotokonkursa “Karostas paradokss” šī un pagājušā gada darbi, kā arī paplašinātas realitātes “Manas pilsētas portrets” interaktīvie mākslas darbi. Pulksten 18 fotokonkursa “Karostas paradokss 2024″ apbalvošana. Pulksten 20 sezonas atklāšanas koncerts “mosties un atklāj. Karosta skan!”.
Sestdien, 1. jūnijā, no pulksten 12 līdz 15 Liepājā, Jūrmalas parkā un pie bērnu rotaļu laukuma, pasākumā “Ģimenes svētki Liepājā 2024” radošās darbnīcas un LBJC radošo kolektīvu priekšnesumi. Pulksten 16 svētku dalībnieku gājiens no Jāņa Čakstes laukuma. Pulksten 16.30 stadiona “Daugava” rezerves laukumā pūtēju orķestru festivāla “Liepāja Wind” atklāšanas koncerts. Pulksten 17 tautas deju kolektīvu koncerts. Ieeja – brīva.
Sestdien, 1. jūnijā, pulksten 22 Liepājas klubā “Fontaine Palace” grupas “Bloody Heels” koncerts.
Svētdien, 2. jūnijā, no pulksten 12 Ģimenes svētkos koncerti dažādās pilsētas vietās.
Svētdien, 2. jūnijā, pulksten 14 un 18 Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” Liepājas teātra izrāde “Ziloņa dziesma”. Režisors – Dmitrijs Petrenko.
Svētdien, 2. jūnijā, no pulksten 11 kultūrvietā “Atmodas dārzs” trešās sezonas atklāšanas pasākums “Mosties un atklāj. Karosta skan!”. Pulksten 13 Liepajas ceļojošā leļļu teātra “Maska” izrāde “Šņāpuļa piedzīvojumi” No pulksten 13 līdz 16 mazuļu rāpošanas čempionāts. Pulksten 14 Kultūrdobe – saulespuķu un ķirbju stādīšana. No pulksten 14 līdz 16.30 radošās darbnīcas kopā ar Sintiju Lasmani ar iespēju atklāt īstu krāsotprieku, radot mākslas objektus uz akmeņiem. Pulksten 14 Liepājas Karostas mūzikas skolas akordeonu ansambļa koncerts. Pulksten 14.30 Madonas pilsētas pūtēju orķestra koncerts.

Foto – Dienvidkurzemes novada Kultūras pārvalde

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.