Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: Liepājas muzejā aizvadīta lekcija par Japānas mākslu un origami darbnīca

Liepājas muzejā pirms svētkiem pulcējās liels interesentu loks, lai ieklausītos visaptverošā stāstījumā par Japānas mākslu un veidotu origami. Lekcija un radošā darbnīca notika izstādes “Pārsteidzošā Japānas Tohoku lietišķā māksla” laikā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Mākslas muzeja RĪGAS BIRŽA mākslas pētnieces un izstāžu kuratores Kristīnes Mileres aizraujošais stāstījums par Japānas mākslu, kas ilustrēts ar vizuālajiem materiāliem, aizrāva gan lielus, gan mazus Japānas mākslas interesentus, portālu “ReKurZeme” informē Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Sarunas laikā Kristīne Milere sniedza ieskatu Japānas vēsturē, aplūkoja galvenos mākslas virzienus Japānā, Japānas keramiku un porcelānu, kā arī runāja par lakas priekšmetiem. Lektore ar vizuālu piemēru demonstrēšanu, pastāstīja par Japānas glezniecību un grafiku, galvenās atšķirības starp tām, kā arī Japānismu un tā ietekmi Eiropā un Latvijā.

K. Milere minēja arī konkrētus piemērus no Liepājas muzejā skatāmās Japānas lietišķās mākslas izstādes, aicinot sanākušos apskatīt Japānas lietišķās mākslas izstādē “Pārsteidzošā Japānas Tohoku lietišķā māksla” eksponētos mākslas darbus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lekcijas noslēgumā tika aizvadīta origami radošā darbnīca, kurā, atbilstoši prasmēm vai pacietībai, dalībnieki iemēģināju roku dažādu formu – vardes, dzērves, lilijas, truša, laternas, pūķa, zirga – un citu origami mākslas darbu veidošanā. Kā novēroja darbnīcas vadītājs Gustavs Zālītis, darbi izdevās lieliski.

“ReKurZeme” jau rakstīja, ka vēl tikai līdz 30. jūnijam Liepājas muzeja anfilādē aplūkojama Japānas Tohoku reģiona lietišķās mākslas izstāde “Pārsteidzošā Japānas Tohoku lietišķā māksla”, kurā apkopoti 70 apkopoti dažāda žanra lietišķās mākslas darbi – keramika, lakas izstrādājumi, tekstils, metāla izstrādājumi, koka un bambusa izstrādājumi un citi. Izstāde tapusi sadarbībā ar Japānas vēstniecību Latvijā un Japānas fondu.

Foto – Kārlis Volkovskis

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.