Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Valdība atbalsta vairāku īpašumu atpirkšanu gājēju un veloceļa izveidei Dienvidkurzemes novadā

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos priekšlikumus par vairāku īpašumu atpirkšanu mikromobilitātes infrastruktūras attīstībai – gājēju un veloceļa izveidei Dienvidkurzemes novadā, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

SM norāda, ka valsts no īpašniekiem atpērk nekustamo īpašumu daļas, kas nepieciešamas gājēju un veloceļa būvniecībai gar valsts galveno autoceļu Liepāja-Lietuvas robeža (Rucava) (A11) maršrutā Liepāja-Skatre-Bernāti.

Minētā gājēju un veloceļa būvniecības projekta īstenošanai nepieciešams atpirkt vairāku īpašumu daļas Dienvidkurzemes novada Nicas pagastā – “Aizupes”, “Lielskaras”, “Pīpenes”, “Pļavas Krastiņi”, “Rūķīši”, “Šķilas” un “Vaivariņi”.

Gājēju un velosipēdu ceļa konceptuālā nepieciešamība Dienvidkurzemes novadā ir apliecināta ar Transporta attīstības pamatnostādnēm 2021.-2027.gadam, kur paredzētas aktivitātes ceļu satiksmes drošības uzlabošanai un mikromobilitātei. Tāpat infrastruktūras izveide ir iekļauta valsts budžeta apakšprogrammā “Valsts autoceļu uzturēšana un atjaunošana”, skaidro SM.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atpērkot nekustamo īpašumu daļas no īpašniekiem, atlīdzība par nekustamo īpašumu daļām ir aprēķināta un apstiprināta, ievērojot normatīvos noteikto kārtību.

Tiesību aktu portālā publiskotā informācija liecina, ka par nekustamā īpašuma “Aizupes” daļu noteikta atlīdzība 848 eiro apmērā, par nekustamā īpašuma “Lielskaras” daļu – 541 eiro, “Pīpenes” daļu – 94 eiro, “Pļavas Krastiņi” daļu – 4819 eiro, “Rūķīši” daļu – 1548 eiro, “Šķilas” daļu – 188 eiro, bet “Vaivariņi” – 255 eiro.

Jau ziņots, ka minētā projekta īstenošanai valsts ir atpirkusi vairāku nekustamo īpašumu daļas Dienvidkurzemes novadā, lai turpinātu jau sākto infrastruktūras izbūvi.

Foto – Liepājas Komunālā pārvalde

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.