Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Liepājas Latviešu biedrības namā pirmo reizi būs Pētera Taukuļa izstāde

Jūlija mēnesī pirmo reizi Liepājas Latviešu biedrības nama izstāžu galerijā būs apskatāma mākslinieka Pētera Taukuļa gleznu izstāde “Ceļā uz mākslu”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Mākslinieks ir kā dzīvs instruments, kurš reālajā dzīvē atkarīgs no visdažādākajiem faktoriem. Kā jebkuru cilvēku, arī mākslinieku ietekmē viņa veselība, psiholoģiskais stāvoklis, laika apstākļi un dažādas materiālās vajadzības. Māksliniekam katru dienu jāpielāgojas un jādefinē sevi atkarībā no tā, ko pieprasa gan sabiedrība, gan māksla, gan fiziskās, gan emocionālās un sadzīviskās vajadzības. Lai saglabātu un attīstītu spējas strādāt mākslā, ļoti noderīga ir radošu cilvēku savstarpēja komunikācija, tikšanās, identificēšanās kopīgam mērķim, portālu “ReKurZeme” informē P. Taukulis.

Mākslinieks norāda, ka šīs izstādes tēma saistās ar radošu cilvēku brīvību un vienotību. Abi šie jēdzieni ir neatdalāmi viens no otra gan individuālam māksliniekam, gan mākslinieku grupai. Individuālā brīvība izriet no mākslinieka iekšējās pasaules vienotības. Ilgtspējīga brīvība rodas tad, ja mākslinieks velta uzmanību savas iekšējās pasaules attīstībai.

“Šajā izstādē es to atspoguļoju, atklājot dažādas tēmas savā mākslā, izmēģinot dažādas tehnikas un žanrus. Tā es varu izpētīt savas pasaules apslēptākos stūrīšus un nodibināt starp viņiem saikni,” piebilst P. Taukulis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

P. Taukulis mākslas izglītību sācis apgūt 1982. gadā Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā. Pirms tam strādājis ostā, celtniecībā un meža darbos.

  1. gadā uzņemts Latvijas Mākslinieku savienībā. Izstādēs Latvijā un ārzemēs piedalās no 1995. gada, starp tām vairāk nekā 15 personālizstādes.

P. Taukulis ir rosinājis 9 diskusiju pasākumus – radošu cilvēku sarunas par mākslu, no kurām 3 notikušas 2022. gadā Dubultu mākslas stacijā, 1 Dubultos, Raiņa un Aspazijas mājā, 5 sarunas notikušas Liepājas muzejā un Liepājas Latviešu biedrības namā.

Mākslinieks iecerējis izveidot radošo sarunu vakaru Liepājas Latviešu biedrības namā arī šīs izstādes ietvaros, par to informācija vēl sekos.

Izstāde apskatāma bez maksas no 1. jūlija līdz 31. jūlijam Liepājas Latviešu biedrības nama galerijā. To iespējams apmeklēt katru dienu no plkst. 10.00 līdz 19.00. Izstāde tapusi ar Liepājas valstspilsētas pašvaldības iestādes “Liepājas Kultūras pārvalde” finansiālu atbalstu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.