Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: Ar ugunīgu simfodžeza un flamenko programmu klausītājus priecē Liepājas Simfoniskais orķestris

“Labvakar, dāmas un kungi! Kā klājas?” piektdienas vakarā Liepājas koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” sanākušos klausītājus uzrunāja britu džeza pianists Džūlians Džozefs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņa interpretācija par Džordža Gēršvina ikonisko “Rhapsody in Blue” aizveda klausītājus skaistā ceļojumā pa Amerikas lielpilsētu urbāno neprātu un tajā mītošo džeza enerģiju un brīvības piesātināto garu, portālu “ReKurZeme” informē Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Vasarīgi krāšņo koncerta programmu ar Bernsteina, Sensānsa, Gēršvina, Bizē, Himeneza, de Faljas un vēl citu komponistu mūziku ar saulainu Spānijas pieskārienu un temperamentīgām dejām bagātināja flamenko mākslinieki Letīcija Domingesa un Manuels Bellido.

Ar Džūlianu Džozefu Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā vēl reizi kopā kāps uz skatuves Jūrmalas festivāla atklāšanas koncertā šo pirmdien, 15. jūlijā. Vēl bez “Rhapsody in Blue” Dzintaru koncertzālē orķestris atskaņos arī Morisa Ravēla spožo un karstasinīgo rapsodiju vijolei ‘‘Čigāniete’’ un Pablo Sarasates ‘‘Karmenas fantāziju”, kur solo izpildīs vijolniece Kristīne Balanas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savukārt no 2. līdz 18. augustam, piedāvājot dažādus izsmalcinātus muzikālus notikumus, kas apvienos augstākās raudzes māksliniekus un aizrautīgus klausītājus, Liepājas Simfoniskais orķestris apceļos Dienvidkurzemes novadu ar savu mūzikas festivālu “Rimbenieks”. Pateicoties Dienvidkurzemes novada domes sniegtajam atbalstam, ieeja festivāla “Rimbenieks” koncertos arī šogad būs bez maksas.

Bet 24. augustā divos koncertos pulksten 14 un 19 koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” klausītāji varēs piedzīvot neaizmirstamas emocijas Mārtiņa Brauna mūzikas programmā “Mārtiņš Brauns. Dziesma par spēli”. Leģendārā latviešu komponista mūzikā Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā tiksies ar solistiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Ievu Kerēvicu, kopīgi atskaņojot “Dziesmu par spēli”, “Daugaviņa”, “Dzied’ ar mani tautu meita”, “Es nesatiku”, “Lielais Alberts”, “Mīla ir kā uguns”, “Mūžīgā pilsēta” un citas gan smeldzīgi melanholiskas, gan ironiski jauneklīgas dziesmas.

Foto – Jānis Vecbrālis

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.