Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Pāvilostā notiks “Liepājas Mākslas foruma” ieskaņas pasākums

Madara Gruntmane. Publicitātes foto

Ceturtdien, 25. jūlijā, pulksten 18 Pāvilostas mākslinieku rezidencē “PAiR” ikviens aicināts apmeklēt festivāla “Liepājas Mākslas forums” ieskaņas pasākumu “Šeit un citā saulē”, aģentūru LETA informēja SIA “Lielais dzintars” sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Lazdeniece-Grīnberga.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sarunās līdz ar pianistiem Rihardu Plešanovu, Robertu Flaicu un dzejnieci Madaru Gruntmani piedalīsies arī mūzikas apskatnieks, koncertzāles “Lielais dzintars” mākslinieciskais vadītājs Orests Silabriedis.

No 27.septembra līdz 29.septembrim Liepājā notiks jau desmitais mūsdienu mākslas festivāls “Liepājas Mākslas forums”, kura noslēgumā izskanēs īpašs jaundarbs. Gatavojot šo programmu, jūlija beigās abi pianisti kopā ar dzejnieci Gruntmani rezidencē pavadīs vairākas dienas garākām pārrunām, mūzikas izvēlei, dramaturģijas kaldināšanai un viedokļu salīdzināšanai, lai radītu festivālam veltītu jaundarbu – “Rekviēmu pēcnāves dzīvei”.

Iecerētais ieskaņas pasākums piedāvā ieskatu jaundarba tapšanas procesā un tematikā, kas ietver cilvēka attiecības ar viņsauli un domas par iespējamo pēcnāves dzīvi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Raksturojot sarunu tematiku ar māksliniekiem, Silabriedis sola aplūkot, kā dažādos laikmetos komponisti attiekušies pret to, kas cilvēkus, iespējams, sagaida pēc šīszemes gaitu noslēgšanas. Tajās iekļaujams dziedināšanas un nāvesdeju fenomens, viduslaiku askēze, baroka laika vācu komponistu gandrīz intīmās attiecības ar nāvi, romantisma laikmeta rezignācija, ekspresionisma izmisums, impresionisma trauslums, jaunās vienkāršības samierināšanās un citi intriģējoši aspekti.

Flaics un Plešanovs klausītājiem atskaņos skaniskas ceļazīmes no jauntapušās programmas. Gruntmane lasīs vairākus ar tēmu saistītus dzejoļus. Pasākums notiks rezidences dārzā, tādēļ apmeklētāji aicināti izvēlēties laikapstākļiem piemērotu apģērbu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.