Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Kuldīgā šonedēļ svinēs Vecpilsētas svētkus

Šonedēļ, 26.jūlijā un 27.jūlijā, Kuldīgā svinēs Vecpilsētas svētkus, aģentūru LETA inormēja pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Meirupska.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Svētkos par kultūrvietām kļūs netipiskas pilsētas vietas. Vecpilsētas svētkos mūzika skanēs trīs skatuvēs – “Adatu skatuvē” – Kalpaka ielā, starp Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma jauno ēku un Adatu fabriku, “Ventas skatuvē” – Ventas krastā, ķieģeļu tilta pakājē, netālu no “Kūravas,” kā arī “Torņa skatuvē” pie jaunā skatu torņa.

Piektdien, 26.jūlijā, plkst.20 uz “Ventas skatuves” kāps grupa “Sudden Lights”. Grupas koncerts būs bez maksas. Sestdien, 27.jūlijā, plkst.20 uz “Ventas skatuves” kāps čellistu grupa “Melo-M” – Kārlis Auzāns, Jānis Pauls un Miķelis Dobičins.

SVĒTKU PROGRAMMA

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kuldīgas Vecpilsētas svētku programma top sadarbībā ar iedzīvotājiem un uzņēmējiem – arī “Adatu skatuve,” kas priecēs ar priekšnesumiem Kalpaka ielā, starp Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma jauno ēku un Adatu fabriku, tapusi pateicoties divām Kuldīgas novada ģimenēm – Baibai Mikālai un Ivaram Eglītim.

“Adatu skatuvē” Kuldīgas Vecpilsētas svētkos uzstāsies novadnieki – pianists Toms Mikāls, Evija Vēbere un Rūta Ķergalve, kā arī popa grupa “Kautkaili” un dziedātāja Samanta Tīna, bet ar nakts koncertu priecēs čellists Mareks Radzēvičs. Tāpat svinētājus izklaidēs Aivas Birbeles un Džemmas Sudrabas stāvizrāde “Kaimiņu būšana,” kā arī Rīgas cirka izrāde “Pachamamo”.

“Torņa skatuve” atradīsies netālu no Kuldīgas skatu torņa un Vecpilsētas svētkos kļūs par pulcēšanas vietu jauniešiem. Divas dienas skanēs iemīļotā mūzika, būs iespēja redzēt jaunos talantus, kas parādīs savas prasmes un muzikālās iemaņas, varēs uzzināt, kas ir slackline, dejot līdzi labākajiem mūsdienu hitiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vecpilsētas svētkus un “Torņa skatuvi” piektdien, 26.jūlijā, plkst.22 ieskandinās Latvijas ska mūzikas veterāni “Voiceks Voiska” – nenopietni vīri labākajos gados, kuri izklaidē sevi un citus, radot un izpildot stilistiski raibas un ritmiski sinkopētas mini ludziņas ar pūšamo instrumentu garnējumu. Viņus iesildīs un ballīti līdz plkst.2 rītā turpinās “DJ Ziggy”.

Kuldīgas Vecpilsētas svētku “Torņa skatuves” programmu veidojuši paši jaunieši – no Kuldīgas aktīvo jaunieši biedrības “Sprādziens”.

Piektdien un sestdien “Duna Brewery” pagalmā Kaļķu ielā 14 uzstāsies Žoržs Siksna un reperis Rolands Če.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sestdien, 27.jūlijā, no plkst.11 līdz 17 Pilsētas dārzā visus gaidīs “Zaļā pasaka senā pilsētā” – vairāk kā divdesmit radošās darbnīcas ar aktīvu līdzi darbošanos par koku un meža tēmu. Katrā pieturā ģimenēm būs iespēja iesaistīties un veikt kādu uzdevumu, uzzināt par meža audzēšanu un procesiem, kas notiek dabā.

Kuldīgas novada pašvaldība un Kuldīgas attīstības aģentūra piektdien, 26.jūlijā, plkst.18, Šaurās un Liepājas ielas krustojumā, aicina kuldīdzniekus uz sarunu neformālā gaisotnē par vecpilsētas attīstības iecerēm.

Piektdien un sestdien ekskursijas vadīs uzņēmējs un mūziķis Artis Rozītis, mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics, domes priekšsēdētāja Inese Astaševska (“Kuldīgas novadam”), arhitektūras doktore un UNESCO vietas pārvaldniece Jana Jākobsone, biedrības “4D – Darbs.Dienests.Drošība.Demokrātija” valdes priekšsēdētāja un atvaļināta pulkvežleitnante Inga Spēkaine, Demokrātijas festivāla organizators un Latvijas Universitātes vadošais pētnieks Ģirts Jankovskis un Kuldīgas novada Sporta skolas direktors Agris Kimbors.

Foto – kuldigasnovads.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.