Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Lāčplēša dārza svētki Karostā – ar pozitīvismu sirdī

Sestdien, 10. augustā, Karostā tiks svinēti piektie Lāčplēša dārza svētki. Pozitīvā noskaņā visas dienas garumā, sākot no pulksten 14 Lāčplēša dārzā notiks dažādu mākslinieku koncerti, būs iespēja iesaistīties radošās un aktīvās nodarbes, tiks sumināti šī gada “Karostas spēka cilvēki”, kā arī vakarpusē “Atmodas Dārzā” ballīti iegriezīs DJ.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Šajā gadā svētkiem devām vadmotīvu “Pozitīvs”, jo vēlējāmies paskatīties uz ikdienu ar smaidu, piešķirt tai nelielu humora dzirksti, tādēļ centāmies pozitīvisma dzīparu izvīt cauri visām svētku norisēm,” stāsta biedrības “Baringtons K2” pārstāve Baiba Vigule.

Lāčplēša dārzā jeb Karostas parkā svētkus uz lielās skatuves pulksten 14 nu jau tradicionāli atklās Liepājas Karostas mūzikas skolas pūtēju orķestris un enerģijas vilni iešūpos sitaminstrumentu trio Brāļi Grīnbergi, kas savās aranžijās piedāvās dzirkstošu klasisko un populāro mūziku. Pasākumu vadīs, kā arī ar ģitāras spēli priecēs atraktīvais Raivis Bružis, bet uz ikdienišķām situācijām ar humoru trāpīgi un bez filtra liks paskatīties Māsas Zvirgzdiņas no Talsiem.

Pulksten 16.00 Karostas gide Sarmīte Stepans aicinās līdzi ekskursijā, lai uzdāvinātu pērļu virteni ar neparastiem stāstiem par Karostu – cietoksni, kurš nekad nav karojis. Pulksten 16.30 Liepājas Ceļojošais leļļu teātris “Maska” izstāstīs pasaku “Var gadīties, ka atgadās…”, ja vēlies atņemt vislielāko pērli – sauli, kas dāvā prieku citiem, bet tev – tikai izraisa dusmas. Pēc izrādes varēs doties rotaļās ar pasaku tēliem, bet par pacilātu noskaņu rūpēsies leijerkastnieks Gatis Grīnbergs. Parka teritorijā varēs piedzīvot dažādas darbnīcas, satikt Liepājas un Piejūras pilsētu Literārās akadēmijas rakstniekus Gunitu Lagzdiņu, Henitu Kupjansku, Aiju Puzareli, Ingu Vlasovu un Valentīnu, izspēlēt ap 20 dažādas lielās parka spēles un izbaudīt projekta “Future DiverCities” ietvaros radītās Karostas sajūtu stacijas. Tāpat varēs uzspēlēt futbolu kopā ar FK Karosta, vērot mākslas darbu izstādi, izmēģināt mūzikas instrumentus, kā arī kopīgi izkrāsot lielformāta krāsojamo lapu, radot fotosienu “Spārni”, bet mājās varēs doties ar karikatūrista Viļņa Bulava zīmējumu kabatā. Karostas Jaunsargi piedāvās izskriet orientēšanās maršrutu, izmantojot mūsdienīgu aplikāciju telefonā, tāpēc aicinām ņemt līdzi uzlādētu telefonu. Tāpat par aktivitātēm būs parūpējušies tuvākie kaimiņi – Zemessardzes 44. kājnieku bataljons. Visas dienas garumā norisināsies mājražotāju un amatnieku tirdziņš, kā arī darbosies parka bufete “Trīs sivēni”. Bet par ziedojumu varēs atbalstīt un iegādāties brīnišķīgus suvenīrus, kurus radījuši Līvupes pamatskolas “īpašie” jaunieši.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Svētku kulmināciju uz lielās skatuves pulksten 18 ievadīs Zemessardzes orķestra bigbends majora Anda Kareļa vadībā, ar solistiem Luīzi Krastu, Gitu Puikevicu-Puikevsku un Arvīdu Keini. Orķestra skanējumā dzirdēsim oriģinālskaņdarbus, kā arī populāru latviešu dziesmu aranžijas bigbendam.

Pulksten 19 tiks sveikti titula “Karostas spēka cilvēks” ieguvēji. Lai kopīgi noskaidrotu šī gada Spēka cilvēkus, par pieteiktajiem kandidātiem aicinām balsot no 1. līdz 7. augustam saitē ej.uz/balsoKSC2024 vai Lāčplēša dārza svētku Facebook kontā.

Kurš gan par pozitīvo un optimistisko zina vairāk nekā Jānis Stībelis? Tāpēc programmu Lāčplēša dārzā pulksten 19.30 noslēgs tieši viņš kopā ar pavadošo grupu – mūziķiem Raimondu Macatu (taustiņi, mutes harmonika), Gintu Smuko (ģitāras), Reini Ozoliņu (bass) un Valteru Gotlaufu (bungas).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savukārt kultūrvieta “Atmodas Dārzs” būs atvērta no pulksten 12 līdz 22. Lāčplēša dārza svētku apmeklētājiem “Kūp BBQ” kafejnīca sadarbībā ar “Anora” būs sarūpējusi īpašu atspirdzinošo kokteiļu piedāvājumu, un no pl. 18.00 par labu deju mūziku rūpēsies DJ.

Svētku programma pieejama vietnē www.facebook.com/Lacplesadarzasvetki . Dalība visās Lāčplēša dārza svētku norisēs ir bez maksas. Svētkus palīdz veidot atbalstītāji un sadarbības partneri Liepājas Kultūras pārvalde un Liepājas Centrālā administrācija (PSO projektu konkursa ievaros), Valsts Kultūrkapitāla fonds un Kurzemes plānošanas reģions Latviešu vēsturisko zemju programmas ietvaros. Bērnu un jauniešu programma tapusi sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā programmas “People to People” ietvaros. Tāpat atbalstu sniedz Kultūrvieta “Atmodas Dārzs”, Latvijas Republikas Zemessardze, Jaunsardzes centrs, Liepājas Speciālā ekonomiskā zona, SIA “RT Metāls”, bistro “Trīs sivēni”, Liepājas Karostas mūzikas skola, Ģimeņu atbalsta centrs “Miera osta”, FK Karosta, Karostas glābšanas biedrība, SIA “InCopy”, “Laima” un “Ādažu Čipsi”, AS “Latvijas Finieris”, SIA “Unistus” un Liepājas Latviešu biedrības nams. Pasakāmies aktīvajiem karostniekiem, kuri kopienas darbnīcu ietvaros būs palīdzējuši radīt svētku noskaņu.

Publicitātes foto

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.