Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: Liepājnieki piedalās Latvijas politiski represēto personu 25. salidojumā

Sestdien, 10. augustā, Ikšķilē notika Latvijas politiski represēto personu 25. salidojums, kurā piedalījās arī Liepājas politiski represēto klubs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Salidojumā piedalījās LPRA vadība, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Eiroparlamenta deputātes Sandra Kalniete (JV), Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (NA) un citi viesi.

Pēc svinīgās daļas sekoja koncerts, kurā uzstājās Dobeles pūtēju orķestris “Dobele” un dažādi mūziķi.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs salidojumā norādīja uz vairākām neatrisinātām problēmām, piemēram, uz nepietiekamām drošības spējām, pielaidīgajām tiesām un cīņu pret propagandu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Prezidenta preses dienestā, saskaņā ar Rinkēviča pausto, ir lietas, par kurām nevaram lepoties un būt apmierināti.

Viena no tādām lietām esot nepietiekamas iekšējās drošības spējas. Diemžēl mūsu tiesas vēl joprojām ir ļoti pielaidīgas pret tiem noziedzniekiem, kuri būtu tiesājami stingrāk, bargāk, sevišķi par noziegumiem, kas ir pastrādāti pret valsts drošību un neatkarību, pauda prezidents. Viņaprāt, mums vēl daudz jādara, lai stiprinātu mūsu informatīvo telpu, lai cīnītos pret dažāda veida provokācijām un propagandu.

Taču valsts pirmā persona norādīja arī uz pozitīvo, piemēram, uz to, ka vēsture no 1.septembra atgriezīsies skolās kā atsevišķs priekšmets. Taču viņš piebilda, ka vēstures pētniecība joprojām nav tādā līmenī, kā gribētu, un šajā jomā būšot vēl daudz darāmā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņš aicināja arī represētos dalīties atmiņās, būt aktīviem ar savu pieredzi un stāstiem, daloties ar pārdzīvoto ar jauniešiem un motivēt viņus. Rinkēvičs aicināja politiski represētos tos biežāk ierasties skolās un universitātēs, runāt ar cilvēkiem un atgādināt par to baiso laiku, lai tas nekad neatkārtotos.

Valsts prezidents norādīja, ka šis ir īpašs gads, jo martā tiks atzīmēti 75 gadi kopš 1949.gada represijām.

Viņš uzsvēra, ka svarīgākais uzdevums un darbs visiem kopā ir nosargāt Latvijas neatkarību. “Pa šo gadu mēs esam daudz darījuši, lai stiprinātu mūsu valsts drošību un aizsardzību. Bet tas ir process, kas turpināsies. Mēs esam daudz darījuši, lai atbalstītu Ukrainu, un mēs redzam, ka par spīti skeptiķiem un pesimistiem, Ukraina ne tikai turas, bet šobrīd ir spējusi dot ļoti spēcīgu prettriecienu Krievijas impērijai,” teica Rinkēvičs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņš pauda gandarījumu, ka ir padarītas daudzas lietas valsts aizsardzības stiprināšanā, tajā skaitā dienestu pabeiguši Valsts aizsardzības dienesta pirmā iesaukuma karavīri.

“Viņi ir parādījuši un pierādījuši, ka visi skeptiķi, kuri uzskata, ka jaunatne nekam nav derīga, patiesību sakot, ir kļūdījušies. Bet tas nenozīmē, ka mēs drīkstam apstāties. Mums ir jāturpina viņus motivēt, mums ir jāturpina visādos veidos viņus iedvesmot,” teica Valsts prezidents.

Rinkēvičs piebilda, ka bieži vien sabiedrība iegrimst strīdos par sīkumiem, aizmirstot lielās lietas. Viņš aicināja saprast, ka ne viss, par ko strīdamies ikdienā, ir būtisks. Būtiska esot mūsu valsts neatkarība un tautas stiprums.

Foto – Modris Helds

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.