Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: Liepājas muzejā atklāta Filipa Maržo fotoizstāde

Trešdien, 14. augustā, Liepājas muzejā atklāta franču mākslas fotogrāfa Filipa Maržo (Philippe Margeault) izstāde “Baltijas jūras piekraste franču fotogrāfa objektīvā”, kas tapusi sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā. Izstādes kuratore – Dr. Martina M. Lemančuka (Martyna M. Lemańczyk).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izstādi veido 40 melnbalti oriģināldarbi, kas uzņemti ar Hasselblad 501CM vidējā formāta kameru uz melnbaltas filmas, kā arī 70 digitālas fotogrāfijas, portālu “ReKurZeme” informē Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Ievērojamā mākslas foto kolekcija tapusi projekta “Baltijas piezīmes” ietvaros, atainojot autora fiksētos foto mirkļus, apceļojot Baltijas jūras piekrastes pilsētas vairākās valstīs, tostarp – Liepāju, Rīgu, Roju, Kolku, Mazirbi, Helsinkus, Palangu, Klaipēdu, Gdaņsku, Gdiņu, Sopotu, Rostoku, Vismāru, Lībeku, Malmi, Stokholmu un citas.

Kā izstādes atklāšanā norādīja izstādes koordinatore Dita Podskočija, Francijas institūta Latvijā kultūras projektu vadītāja, izstādē Liepājas muzejā aplūkojama līdz šim plašākā projekta ietvaros uzņemto mākslas fotogrāfiju kolekcija. Savās fotogrāfijās autors izceļ līdzības un atšķirības starp zemēm, kas tieši vai vēsturiski ir saistītas ar Baltijas jūru.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Autora klejojumos apkārt Baltijas jūrai Filips Maržo vēlas notvert reģiona garu, tā genius loci. Izstādes atklāšanā jautāts, vai tas ir izdevies, viņš teica, ka sāk pamanīt tā iezīmes, bet foto projekts, kas aizsākās 2016. gadā, ir nepārtrauktā attīstībā. No Liepājas mākslas fotogrāfs turpinās savus klejojumus Gotlandē, Zviedrijā.

Izstāde “Baltijas jūras piekraste franču fotogrāfa objektīvā” Liepājas muzeja anfilādē skatāma līdz 27. oktobrim.

Foto – Kārlis Volkovskis

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.