Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: Grobiņas pagastā ķer azartu pirmajos suņu sporta svētkos “Jautrās ķepas”

Trešdien, 14. augustā, Grobiņas pagasta suņu laukumā veiksmīgi aizvadīti suņu sporta svētki “Jautrās ķepas.” Pasākumā laikā tika pulcēti 30 dalībnieki ar to suņiem, kas bija ieradušies arī no Rīgas, Ventspils un Tukuma. Pasākuma mērķis bija iepazīstināt suņu saimniekus ar iespējām, kā var aktīvi un interesanti pavadīt laiku kopā ar savu suni.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tā kā pasākums notika darba dienas vakarā un, lai visi dalībnieki paspētu piedalīties dažādajās aktivitātes, bija nepieciešama rūpīga laika plānošana. Pasākuma organizatore un idejas autore Elīza Melbārde atzīst: “Stiprā komandā ir liels spēks.”

Pasākuma laikā piedalījās dažādas šķirnes suņi, piemēram, bokseri, miniatūrie šnauceri, dažādi terjeri, borderkolliji utt. Svarīgs nosacījums, lai suns ir socializēts un draudzīgs.

Pārsvarā vakara aktivitātes ar suņiem notika vienlaicīgi citām aktivitātēm. Izveidotajā suņu laukumā norisinājās adžilitī trases un tuneļu trase, bet ārpus laukuma tika īstenotas divas stafetes: stafete- “Piesaukšana” un stafete- “Jautrais skrējiens ar suni.”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Adžilitī nozīmē veiklība. Saimniekam ir nepieciešams kopā ar suni izskriet trases, kurās ir barjeras un tuneļi gan precīzi, gan ātri. Kopā tās bija 2 trases. Vēl bija tuneļu trase, kura stastāvēja tikai no tuneļiem. Elīza atzīst: Skrienot veiklības trases saimnieks un suns noķer azartu un labas sajūtas, kuras saglabājas vēl ilgu laiku.”

Stafetes “Piesaukšana” laikā dalībnieks atstāja savu suni pie starta līnijas un pats devās 15 metrus uz priekšu līdz finiša līnijai. Tad saimnieks deva piesaukšanas komandu un sunim, pretojoties kārdinājumiem ( gardumi un mantiņas), bija jāskrien pie saimnieka. Elīza novērojusi, ka stafetes dalībnieku suņi bija apguvuši pamatpaklausību, tāpēc lielākajai daļai suņu saimnieku šī stafete nesagādāja problēmas, bet deva lielu prieku un entuziasmu.

Stafetē “Jautrais skrējiens ar suni” ietvaros dalībnieki demonstrēja kontaktu un sadarbošanās spēju kopā ar saviem suņiem. Uzvarēja tie dalībnieki, kuri bija visprecīzākie, jo stafetes laikā bija nepieciešams iegūt pēc iespējas vairāk punktus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Laiks paskrēja tik ātri un apbalvošana notika vienā laikā ar saulrietu. Katrā aktivitātē tika apbalvotas pirmās 5 vietas. Tomēr neskatoties uz to, viss izdevās lieliski!

Pasākuma organizatore Elīza saka: “Esmu pati kopā ar savu suni agrāk piedalījusies suņu sporta svētku organizētajos pasākumos. Man tie ļoti patika, jo bija iespēja gan piedalīties sporta ietvaros kopā ar savu suni, gan iepazīties ar jauniem cilvēkiem, gan noķert svētku sajūtu.”
Svētki tiek rīkoti pa visu Latviju, piemēram, Talsos, Limbažos, Mārupē utt. Tomēr Grobiņā tie nav bijuši. Tā nu Elīza ķērusies pie pasākuma plānošanas darbiem.

Pasākuma organizatore Elīza vēlas izteikt pateicību Agnesei Kļavai un Rinaldam Gaulim par to, ka devuši atļāvu organizēt pasākumu viņu teritorijas izveidotajā suņu laukumā. Izsaka pateicību Lindai Alksnei par to, ka piekrita sadarboties un būt tiesnese adžilitī trasēm un tuneļu trasei.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Paldies manai mammai un tētim par gardo zupu. Paldies maniem tuvākajiem cilvēkiem par atbalstu. Paldies sponsoriem par lieliskām balvām pasākuma dalībniekiem: “Doggy Joy”, “Barfus”, “Labietis”, “Himalayan Latvia”, “Universitātes Vetfonds”, “Dienvidkurzemes sports”, “Durbes veltes.” Paldies visiem, kuri pielika savu roku, lai pasākums izdotos! Paldies dalībniekiem un ikvienam, kurš ieradās uz šo pasākumu. Svētkus radām mēs paši. Uz tikšanos nākamajā gadā,” gandarīta bija Elīza.

Foto no Elīzas Melbārdes arhīva

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.