Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: Liepājā sākas vindsērfinga svētki

Ceturtdienas, 22. augusta, vakarā Liepājā, Karostas pludmalē tika aizvadīti treniņbraucieni, lai piektdien atklātu un sāktu Baltijas kausa izcīņu un Latvijas čempionātu vindsērfingā. Sacensības Liepājā notiks līdz svētdienai, 25. augustam.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pirmie posmi šogad Baltijas kausa izcīņai norisinājās Lietuvā un Burtniekā. Liepājas posms ir trešais no četriem, kur ceturtais, noslēdzošais posms, būs septembrī Igaunijā, Tallinā. Plānots, ka Liepājā piedalīsies līdz 120 dalībniekiem četrās vējdēļu klasēs Techno293, Raceboard, olimpiskajā iQFoil un Formula Foil klasēs, portālu “ReKurZeme” informē organizators Jānis Jēkabsons.

Šī regate vienlaicīgi būs arī Latvijas čempionāts Techno293 un iQFoil vējdēļu klasēm. Šogad iQFoil vējdēļu klase pirmo reizi tika pārstāvēta Olimpiskajās spēlēs Parīzē, kurās no Baltijas startēja Lietuvas un Igaunijas sportisti, kurus cer redzēt arī Liepājā. Šī jaunā vējdēļu klase ir dinamiska un aizraujoša, tāpēc tā jau guvusi lielu atsauksmi Latvijas un pasaules jauniešu un pieaugušo sporta burātāju vidū.

Piektdien, 23. augustā, pulksten 13 notiks Blatijas Kausa un Latvijas čempionāta svinīga atklāšana. Pulksten 13.30 tiks dots pirmais starts. Sestdien sacensības notiks no pulksten 10 līdz 18. Svētdien tās sāksies pulksten 10, bet pulksten 17 būs čempionāta noslēgums un apbalvošana.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Liels paldies Liepājas valstspilsētai un Latvijas Burāšanas savienībai par iespēju atkal organizēt Baltijas Kausu un Latvijas čempionātu Liepājā. Prieks, ka Liepāja ir kļuvusi par novērtētu burāšanas sacensību norises vietu. Pērn jau izdevās veiksmīgi noorganizēt šos čempionātus. Ceram, ka arī šogad Liepājas vēji mūs nepievils un izdosies lieliski burāšanas svētki Liepājā,” tā par čempionātu tehniskais organizators J. Jēkabsons.

Kā norāda “Latvijas Burāšanas savienība” goda prezidents un Baltijas Kausa aizsācējs Ansis Dāle “Baltijas Kausa posmi vindsērfingā notiek jau 30 gadus, kas vienmēr ir apvienojuši labākos Baltijas jaunos un pieredzējušos sportistus. Liepāja ir pilsēta, kurā piedzimst vējš! Tāpēc arī šoreiz šīs būs īpašas sacensības, kas notiks Liepājā

Foto – Uldis Dobelis

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.