Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Svētdienas saullēktā iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sagaidāms, ka Latvijas ziemeļaustrumos gaisa temperatūra divu metru augstumā pazemināsies līdz 0..+4 grādiem, zāles augstumā iespējama salna. Pārējā valstī minimālā gaisa temperatūra būs +5..+12 grādi, vēsta LETA.

Pirmdien naktī un no rīta salna iespējama arī citviet valstī, bet atbilstoši pašreizējām prognozēm tad būs vairāk mākoņu, un zem mākoņiem salna nav gaidāma.

Nākamajā darba nedēļā Latvijā ieplūdīs nedaudz siltāks gaiss no dienvidiem, gaidāms liels mākoņu daudzums, brīžiem līs un pastiprināsies vējš, tādēļ, sākot ar otrdienu, salnas risks būs minimāls, siltākajās naktīs gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par +10..+15 grādiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Maksimālā gaisa temperatūra šosvētdien būs +14..+19 grādi, nākamās nedēļas sākumā gaiss iesils līdz +18..+24 grādiem, pēc tam dienas kļūs vēsākas.

Nākamās nedēļas nogalē iespējama pirmā rudens vētra un liels nokrišņu daudzums, kā arī gaidāms krasāks temperatūras kritums. Septembra pašās beigās pat dienas vidū gaisa temperatūra var būt zemāka par +10 grādiem.

Jau ziņots, ka 22.septembrī sāksies astronomiskais rudens. Tuvākajā laikā gaidāma arī meteoroloģiskā rudens iestāšanās. Meteoroloģiskais rudens sākas, ja piecas diennaktis pēc kārtas vidējā gaisa temperatūra ir zemāka par +15 grādiem.

Foto – Pixabay

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.