Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

LIBL sezona sāksies ar “Valmiera Glass”/”ViA” un “Liepājas” basketbolistu spēli

“Valmiera Glass”/”Vidzemes Augstskola” (“Valmiera Glass”/”ViA”) un “Liepāja” šodien Valmierā tiksies “Optibet” Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) 2024./2025.gada sezonas pirmajā spēlē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Spēle Valmieras Olimpiskajā centrā sāksies plkst.19, vēsta LETA.

Valmierieši jau ir paspējuši aizvadīt vienu oficiālo spēli, otrdien savā laukumā Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) sezonas pirmajā mačā ar 93:69 pieveicot Spišska Nova Vesas “Rytieri” vienību no Slovākijas un svinot pirmo panākumu līgas četru sezonu laikā.

Valmieriešiem ir ievērojami mainījies sastāvs, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Ir piesaistīts amerikāņu aizsargi Džordans Vatsons un Dekvans Smits, kā arī spēka uzbrucējs Kalīls Spērs, iepriekšējā sezonā Lietuvas klubā Pasvāles “Pieno žvaigzdes” spēlējušais Artis Ate, klubā ir atgriezies uzbrucējs Dāvis Ozers, kā arī komandai ir pievienojies uzbrucējs Verners Kohs un bijušais “Liepājas” spēlētājs Ojārs Bērziņš.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Liepāja” ir pastiprinājis sastāvu ar spēka uzbrucēju Rinaldu Mālmani, bijušo Austrijas superlīgas komandas Traiskirhenes “Lions” spēlētāju Edgaru Lasenbergu, ukraiņu spēka uzbrucēju Vitāliju Kuzņecovu, Liepājas sporta spēļu skolas audzēkni Rodiju Mačohu, kurš pēdējās četras sezonas pavadīja Spānijas klubā “Fuenlabrada”, bet vasarā līgumu ar klubu pagarināja galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Sestdien turnīru uzsāks “Ogre”, kas tiksies ar “Latvijas Universitāti”, un “Rīgas zeļļi”, kas spēlēs ar “VEF Rīga”.

Šosezon līgā nespēlēs līgas čempione Ukrainas komanda Slobožanskas “Prometey”, kas vasarā pārtrauca darbību.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

LIBL šosezon spēlē Latvijas komandas “Latvijas Universitāte”, “Liepāja”, “Ogre”, “Rīgas Zeļļi”, “Valmiera Glass”/”Vidzemes Augstskola” “Ventspils” un “VEF Rīga”, bet Igauniju pārstāv Tallinas “Kalev”/”Cramo”, “Keila”, Keilas “Coolbet”, “Parnu Sadam”, Tallinas “TalTech”/”Alexela”, “Tartu Universitāte”/”Maks & Moorits”, Raplas “Utilitas” un “Viimsi”.

Pamatturnīrā komandas izspēlēs divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva “Ventspils”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas “Prometey” basketbolisti.

Foto – BK “Liepāja”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.