Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

FOTO: Noskaidroti Liepājas vizuālās mākslas kopizstādes “Pilsēta izredzētā” laureāti

Ceturtdien, 3. oktobrī, Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē tika atklāta Liepājas vizuālās mākslas kopizstāde-biennāle “Pilsēta izredzētā”. No kopskaitā izstādē skatāmajiem 73 mākslas darbiem vai darbu grupām Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes balvu 1000 eiro vērtībā sadalīja trīs māksliniekiem: Kristapam Tintem, Alisei Builevicai un Stasim Matisonam.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kristaps Tinte galveno balvu saņēma par pārliecinošo pieteikumu vizuālās mākslas kopizstādei ar darbu “Austošais kanāls”, kurā skaidri nolasāmas gleznieciskas vērtības, kompozicionāli risinājumi un krāsu gammas, kas saturiski iekļaujas veiksmīgi izvēlētajā formātā. Alisei Builevicai balva tika piešķirta par labas glezniecības piemēru darbā “Persona”, kurā meistarīgi apvienota figurālā un monumentālā glezniecība. A. Builevica, kā atzina žūrija, ir daudzsološa jaunā autore, kuras mākslinieciskajai attīstībai ir vērts sekot līdzi. Tāpat balvu par pārliecinošo un asprātīgo sniegumu lietišķā modernisma darbā “Liepājas brāļi”, kurā vērojama veiksmīga dabas un industriālā simbioze savienojumā ar smalku humoru un izpratni, saņēma Stasis Matisons, portālu “ReKurZeme” informē Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Izstādes žūrijā darbojās Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, gleznotājs Aleksejs Naumovs, gleznotāja Anita Arbidāne un māksliniece Ieva Epnere.

Savukārt Liepājas muzejs mākslas kolekcijas papildināšanai iegādājas Ulda Rubeža darbu “No studijas loga”. Darbu izvēlējās Liepājas muzeja Krājuma komisija, īstenojot pārdomātu un mērķtiecīgu Liepājas muzeja krājuma politiku. Darbs tika iegādāts, jo Uldim Rubezim ir nozīmīga vieta Liepājas vizuālās mākslas dzīvē vairāku gadu garumā. Darbs perfekti atbilst izstādes uzsaukumam, kā arī tas ataino ne tikai mākslinieciskas vērtības, bet arī raksturo un popularizē pilsētas kultūrvēsturisko mantojumu. Liepājas muzeja mākslas fondā līdz šim bija tikai viens U. Rubeža darbs.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savas simpātijas balvas piešķīra arī izstādes atbalstītāji. Liepājas Valstspilsētas domes priekšsēdētāja Gunāra Ansiņa simpātijas iekaroja Ivonnas Kalitas darbs “Dīķīc”, nodibinājuma “Liepāja 2027” balva tika Arturam Pērkonam par darbu “Portāls”, Liepājas SEZ pārvalde savu balvu pasniedza Lienei Eltermanei, Liepājas koncertzāli “Lielais dzintars” uzrunāja Valtera Palapa, Ilzes Karlsones un Lauras Dzērves darbi, Liepājas simfonisko orķestri simpatizēja Irinas Tīres fotogrāfija, Lauras Dzērves “Atbildības vainags” un Mārtiņa Zitmaņa “Krūze jūras ūdens”, Liepājas teātri uzrunāja Guntas Krastiņas darbs “Liepājas putns” Hoijeres krogs kā savu simpātiju bija izvēlējies Agneses Kauperes darbus “Tuvāk” un “Vienradzis”, restorānu “Pastnieka māja” uzrunāja Jāņa Žīmanta koktēlniecības darbu plastiskums, restorāns “Parka paviljons” savu simpātijas balvu pasniedza Dzintrai Rozentālei, grāmatnīcas “Globuss Liepāja” balvu saņēma Gunta Krastiņa, savukārt mārketinga projektu aģentūru “Fortius” visvairāk uzrunāja Gintas Stavrovskas lielformāta glezna “Ar mani vakars sarunājas”.

Vizuālās mākslas kopizstāde, kas ir kļuvusi par biennāli, ir nozīmīgs un gaidīts notikums Liepājas kultūras un mākslas pasaulē. Eksponētajos darbos atspoguļojas Liepājas dinamiskais gars un kultūras bagātība, piedāvājot apmeklētājiem unikālu iespēju iepazīt pilsētas mākslinieciskos un radošos sirdspukstus.

Liepājas vizuālās mākslas kopizstāde-biennāle “Pilsēta izredzētā” Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē Kūrmājas prospektā 16/18 aplūkojama līdz 10. novembrim muzeja darba laikā: no trešdienas līdz svētdienai no plkst. 10 līdz 18.

Foto – Kārlis Volkovskis

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.