Dienvidkurzemes novads šogad pirmo reizi ar kopīgu stendu piedalīsies starptautiskajā pārtikas ražotāju izstādē “Riga Food 2023”, kas no 7. septembra līdz 9. septembrim norisināsies starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala”. Vairāki Dienvidkurzemes novada pārtikas ražotāji jau iepriekš individuāli piedalījušies izstādē “Riga Food”, iegūstot labu pieredzi, tāpēc šogad nolemts startēt kopīgā stendā.
Dienvidkurzemes novadā savu uzņēmumu reģistrējuši 3996 uzņēmēji, radot daudz darba vietu, kas ir liels stimuls kā novada, tā visas Latvijas ekonomiskai izaugsmei. Bet galvenais – cilvēkiem ir darbs netālu no mājām un iespēja nopelnīt ģimenei iztiku, portālu “ReKurZeme” informē Dienvidkurzemes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Kristīne Pastore.
Ar pārtikas ražošanu Dienvidkurzemē nodarbojas 343 gan lielāki, gan mazāki uzņēmumi. Īsta lauku rudzu maizīte, speķa pīrāgi, piens, siers, gaļa un zivis un to produkti, dārzeņi un augļi, konservi, medus un citi bišu produkti, mājas vīns, alus – tas viss un vēl daudz kas cits top gatavs un galdā liekams, Dienvidkurzemes novada ļaužu čaklo roku sarūpēts.
Dienvidkurzemes novada stendā savus ražojumus pieteikuši “Birzmaļu medus”, “Aizputes Vīna darītava”, “BERRY wind”, SIA “Ābolīt’s”, SIA “Rukši”, SIA “EVI&JO”, SIA “SC Grand”, SIA “Kurzemes gaļsaimnieks” Aizputes muižas alus, SIA “Ceļnieki”, AS LPB “Priekules maizes ceptuve”, SIA “Otaņķu dzirnavnieks” un mājražotāju biedrība “Grobiņas Spēkavots”.
Šogad Dienvidkurzemes pārtikas ražotāji pirmo reizi izstādē “Riga Food” piedalīsies kopīgā stendā, lai iegūtu pieredzi un nākamgad apvienotu jau daudz plašāku ražotāju pulku.
“Būsim godīgi – vismaz pusei cilvēces mīlestība iet caur vēderu, tāpēc labs, garšīgs, kvalitatīvs un veselīgs ēdiens ir ļoti svarīgs,” Dienvidkurzemes novada pārtikas ražotāju dalību izstādē “Rīga Food 2023” novērtē novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Aivars Priedols. “Tāpēc es vienlīdz gribu paslavēt kā novada lielos pārtikas ražošanas uzņēmumus, tā mājražotājus, kam šis darbs faktiski ir sācies no savas ģimenes galda un no hobija pagatavot kaut ko garšīgu. Es ticu, ka visiem šīs izstādes dienas būs vērtīgas, gan lai parādītu savu veikumu, gan iepazītu citu pieredzi un satiktu jaunus sadarbības partnerus. Un nākamgad brauksim vēl kuplākā pulkā!”
Foto no “Priekules maizes ceptuves” arhīva
Reklāma