Rudens ražas svētku dalībnieces meistarklasē aizputnieces, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma pasniedzējas un Padures pamatskolas skolotājas Ausmas Štāles vadībā gatavoja kartupeļu desu.
"Kartupeļu desas gatavošanā ir vairāki varianti - ar smalkāku vai rupjāku rīvēšanu. Mēs gājām vidusceļu. Speķītis bija nedaudz kūpināts, sīpoli sacepti. Garša bija ideāla," atzina A. Štāle.
Pagatavoto kartupeļu desu ikvienam bija iespēja nogaršot, lai pēc tam ķertos pie kūku baudīšanas.
Dunalkas kultūras nama pasākumu organizatores Intas Dreimanes vadībā pirmo reizi tika rīkots Dunalkas kūku konkurss. Tajā piedalījās vietējās kūku meistares Dace Grasmane, Gita Žīgure, Aija Neilande, viņas vedekla Sintija Neilande, kā arī vecpilniece Līga Maskalāne.
Svētku laikā katram uz šķīvja tika prāvs gabals no visām piecām kūkām, lai varētu noteikt, kura no tām ir visgardākā. I. Dreimane katram izdalīja divas ogas balsojumam.
Pa septiņām ogām tika dunalcnieces G. Žīgures gardajai lauku kūkai, kā arī L. Maskalānes burvīgajai bezē kūkai. Specbalvu - ievārījuma trauciņu - saņēma G. Žīgure, bet visām konkursa dalībniecēm par drosmi piedalīties tika Ērika Hānberga grāmata "Trīs tējkarotes cukura".
"Bērnībā man viena kaimiņiene cepa ārkārtīgi garšīgu kūku ar ļoti garšīgu krēmu. Prasīju recepti, bet viņa neatklāja. Kaut kad atklāju šo recepti. Man viņa tik ļoti garšo. Tas ir vārītais sviesta krēms, biskvīts kā biskvīts, bet tas krēms ir tas, kas man patīk," par savu kūku teic G. Žīgure.
Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties ReKurZeme.lv abonementu:
"ReKurZeme.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.
Abonē ReKurZeme.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*
*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā ReKurZeme.lv kontā.
Reklāma