Ceturtdien, 11. jūlijā, Liepājas 17.–19. gadsimta interjera muzeja pagalmā Kungu ielā 24 norisinājās “Vasaras grila uzkodu meistarklase”, kuru vadīja šefpavārs, zīmola un grāmatas “Gatavo dabā” autors, austeru eksperts un Latvijas čempions austeru atvēršanā Renārs Purmalis. Pēc meistarklases turpat pagalmā dzīvās mūzikas pavadībā notika tirgošanās ar austerēm, kuras sev līdzi bija atvedis Renārs Purmalis.
Uzkodas tika gatavotas kopīgiem spēkiem ar meistarklases dalībniekiem – katram bija uzticēts savs produktu sagatavošanas pienākums, kamēr līdzās kūrās ugunskurs un grils. Kopīgiem spēkiem tapa gan grilētas zivs uzkoda, gan pīles un brieža gaļas uzkoda, gan arī uzkodas no sezonālajiem dārzeņiem. Meistarklases noslēgumā saldajā ēdienā tika baudīta īpaša rupjmaizes kārtojuma versija, portālu “ReKurZeme” informē Liepājas muzeja filiāles “Liepājas 17.–19.gs. interjera muzejs “Hoijeres kundzes viesu nams”” vadītāja Ilze Skangale.
R. Purmalis vairākkārt uzsvēra savu pārliecību, ka pie dabas viss garšo labāk un dalījās ar savu pieredzi par gatavošanas niansēm. Ikviens klātesošais varēja no meistarklases ko mācīties, izskanēja jautājumi, uz kuriem R. Purmalis labprāt arī rada atbildes.
Pēc meistarklases pagalma aktivitātes turpinājās jau citā formātā – R. Purmalis ķērās pie austeru atvēršanas, pasniegšanas un dalījās ar pavisam citiem stāstiem – par savu pieredzi austeru jomā, sākot no bioloģijas, līdz pat pagatavošanas iespējām.
Līdztekus austeru izzināšanai un tirdzniecībai pagalmu pieskandināja vijoles un ģitāras skaņas Dzintara Beitāna un Māra Kupča izpildījumā, kā arī visa vakara garumā darbojās Hoijeres krogs, kas papildināja uzkodu un austeru baudīšanu ar atspirdzinošiem dzērieniem.
Foto – Kārlis Volkovskis
Reklāma