Sestdien, 28. maijā, sākot no plkst. 12, Liepājas 17.–19.gs. interjera muzejā tiks cepta Hoijeres maize, piedāvājot ikvienam muzeja un “Hoijeres kroga” apmeklētājam iegādāties un baudīt pašceptu Aivara Ozola kviešu saldskābmaizi.
Hoijeres maizes cepšana sestdienu rītos iecerēta kā regulāra jaunā interjera muzeja darbības sastāvdaļa, tādejādi iedzīvinot pirmajā stāvā esošo krogu maizes smaržas pilnās noskaņās un garšās, portālu “ReKurZeme” informē Liepājas muzeja filiāles “Liepājas 17.–19.gs. interjera muzejs “Hoijeres kundzes viesu nams”” vadītāja Ieva Dzintare.
Kungu ielas 24 ēkas restaurācijas izpētes laikā tika konstatēta manteļskursteņa un maizes krāsns esamība kā dēļ arī šobrīd, atjaunotajā 17./18. gadsimta mijai atbilstošajā 1. stāva interjerā redzam pēc analoga veidotu manteļskursteni ar pavarda vietu un funkcionējošu maizes krāsni.
Grobiņnieks Aivars Ozols ar maizes cepšanu nodarbojas jau teju 30 gadus. Pa šo laiku meistars apguvis visus lielākos un mazākos knifiņus, lai sanāktu garda un daudziem ēdājiem jau iecienīta maize. Pārsvarā A. Ozols maizi cep savās dzimtas mājās – Grobiņas pagasta “Baltiņos”, taču šobrīd cepšanas vietai pievienojas arī Hoijeres nams. Viņa gatavotajai maizei ir sensenas receptes, kuras aizgūtas no A. Ozola mammas, bet viņa savukārt to pārņēmusi no vēl senākiem senčiem.
Hoijeres maizes gatavošana 28. maijā sāksies plkst. 12, kad ikviens interesents aicināts pievienoties arī maizes gatavošanas procesam. Pēc tās pagatavošanas maizi būs iespējams iegādāties Hoijeres krogā, vai palūgt nobaudīšanai pie pusdienām.
Liepājas 17.–19.gs. interjera muzejs “Hoijeres kundzes viesu nams” apmeklētājiem ir atvērts katru trešdienu – svētdienu no plkst.10 līdz plkst.18.
Reklāma