
Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu daudzās mājās ģimenes un draugu lokā sagaida ar bagātīgi klātiem galdiem. Gatavojoties 4. maija svinībām, “Maxima” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu un žurnālisti, grāmatu autori Gundegu Rozi sagatavojusi īpašu kūkas recepti – tajā apvienoti latviski produkti, ar kuriem lepojamies jau gadu desmitiem.
Svētku galdam Lauris Aleksejevs iesaka pagatavot vienkāršu, bet krāšņu desertu, kas priecēs gan lielus, gan mazus svinētājus. “Šī kūka ir ne tikai viegla un gaisīga, bet īpaša arī ar to, ka tās pagatavošanā izmantotas rūpīgi izvēlētas, Latvijā ražotas sastāvdaļas, kas iemieso mūsu kulināro mantojumu. No “Lāču” cepumiem un “Pūre” ievārījuma līdz leģendārajiem “Laima” zefīriem, kas par godu svētkiem veikalos “Maxima” pieejami par īpaši labu cenu – šajā receptē apvienoti iemīļoti produkti, kas jau paaudzēs priecē Latvijas ģimenes,” stāsta šefpavārs.
Sastāvdaļas:
150 g “Lāči” medus mandeļu trijstūrīšu cepumi
250 ml “saldais krējums, 35%
350 g krēmsiers
200 g bezpiedevu jogurts
150 g “Laima” aveņu zefīrs
100 g “Pūre” dzērveņu ievārījums
50 g “Lāči” bezē cepumi
Svaigas ogas dekorēšanai – pēc izvēles
Pagatavošanas gaita:
1.Mandeļu cepumus sadrupina un izklāj kūkas pamatnē, viegli tos piespiežot.
2.Liek traukā krēmsieru, saldo krējumu un jogurtu, saputo līdz viendabīgai masai – tā būs nepieciešama 3 krēma slāņiem.
3.Gatavo kūku – uz cepumu pamatnes izklāj saputoto masu un ar karoti viegli izšļaksta dzērveņu ievārījumu. Virsū izklāj plāni sagrieztu zefīru.
4.Atkārto iepriekšējo soli, pēc tam pa virsu uzklāj atlikušo saputoto masu. Kūkas sānus dekorē ar bezē cepumiem.
5.Dekorē kūkas virsu ar ogām pēc savas izvēles, piemēram, zemenēm un novieto kūku ledusskapī vismaz uz 6 h (ieteicams atstāt uz diennakti).
Reklāma