Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

FOTO: Agita Pētersone Sakas pagasta "Ievlejās" cep maizi pēc sentēvu receptēm un allaž piedāvā ar ko jaunu

Mājražotāja Agita Pētersone saimnieko Pāvilostas novada Sakas pagasta “Ievlejās”, kur top viņas ceptā maize, ko laika gaitā baudījis un iecienījis jau krietns gardēžu pulks.

A. Pētersone atklāj, ka par krīzi dēvētais ārkārtējās situācijas laiks viņai devis jaunas iespējas: “Es nebūt neesmu saskumusi par to. Ja šajā meža ielokā neslēdz iekšā ziņas, tad nekādu krīzi nejūt.” Sākoties ārkārtējai situācijai, mājražotāja jau laikus sapratusi, ka kaut kas ir jāmaina, lai veiksmīgi savu darbību turpinātu un klientus ar produkciju nodrošinātu, ierastajam ritmam pēkšņi apstājoties.

Pēc septiņu gadu darbošanās ierastajā režīmā nu pienāca laiks kaut ko mainīt. Galvenā lieta, kas šajā periodā izmainīta – piegādes forma. A. Pētersone izlēmusi izveidot “Whats­App” grupu, kurā apvienot klientus, kuri “jau pazīst manu maizi, ir ēduši un kuri nav”. “Cepu parastu baltmaizi, baltmaizi ar baziliku un nātru maizi – tas ir jaunums, krīzes laikā tapis,” par jaunajām receptēm stāsta saimniece.

Mīklas gatavošanas un maizes cepšanas iemaņas A. Pētersone savulaik apguvusi no vecmāmiņas un nu no viņas mantotās zinības liek lietā, lai pagatavotu īstu maizi, kas tapusi pēc senām receptēm.

Plašāk lasiet "Kursas Laika" 18. jūnija numurā!

Pievieno komentāru

Pāvilostas novadā