Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

2022./2023.mācību gada valsts pārbaudes darbi skolēniem varētu notikt maijā un jūnijā

Foto – Pixabay

2022./2023.mācību gada valsts pārbaudes darbi skolēniem varētu notikt maijā un jūnijā, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais noteikuma projekts.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā norādīja IZM, pagaidām nav izdoti Ministru kabineta noteikumi par valsts pārbaudes darbu norises laiku 2022./2023.mācību gadā, tādēļ ministrija noteikusi to norises laiku gan tiem skolēniem, kuriem atbilstoši valsts vispārējās izglītības standartam ir jākārto noteiktie valsts pārbaudes darbi, gan arī tiem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nevar kārtot eksāmenus noteiktajā laikā, vēsta LETA.

Plānots, ka valsts pārbaudes darbs par vispārējās pamatizglītības ieguvi ar kombinētu mācību saturu latviešu valodā varētu notikt 2023.gada maijā. Rakstu daļa plānota nākama gada 16.maijā, savukārt mutvārdu daļa – no 17.maija līdz 19.maijam.

Valsts pārbaudes darbs matemātikā pamatskolēniem plānots 2023.gada 24.maijā, savukārt rakstisks starpdisciplinārs valsts pārbaudes darbs – 6.jūnijā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savukārt valsts pārbaudes darbs ar kombinētu mācību saturu vienā svešvalodā pēc izvēles pamata izglītības skolēniem varētu notikt jūnijā. Rakstu daļa plānota 2023.gada 1.jūnijā, bet mutvārdu daļa 1.jūnijā un 2.jūnijā.

Valsts valsts pārbaudes darbi par vispārējās vidējās izglītības ieguvi varētu notikt maijā un jūnijā. Vienlaikus IZM skaidroja, ka eksāmens mācību priekšmetos, kuros ir vairāki līmeņi, notiek vienā dienā.

Latviešu valodā eksāmena rakstu daļa gaidāma 2023.gada 22.maijā, savukārt mutvārdu daļa – no 22.maija līdz 24.maijam. Arī augstākā līmeņa latviešu valodas eksāmena rakstu daļa plānota 22.maijā, bet mutvārdu – 24.maijā un 25.maijā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Angļu valodas eksāmena rakstu daļa plānota 2023.gada 9.maijā, bet mutvārdu daļa no 9.maija līdz 11.maijam. Savukārt augstākā līmeņa angļu valodas eksāmena mutvārdu daļa plānota 11.maijā un 12.maijā, bet rakstu 9.maijā.

Eksāmens matemātika plānots 2023.gada 15.maijā, kultūrā un mākslā – 17.maijā, vēsturē – 19.maijā, programmēšanā 31.maija.

Valsts pārbaudes darbs ģeogrāfijā ar kombinētu mācību saturu plānots 2023.gada maijā. Rakstu daļa plānota 25.maijā, savukārt praktiskā 26.maijā. Bioloģijas eksāmena rakstu daļa plānota 29.maijā, praktiskā – 30.maijā. Ķīmijā valsts pārbaudes darba rakstu daļa gaidāma 5.jūnijā, bet praktiskā 6.jūnijā, savukārt 8.jūnija gaidāma fizikas eksāmena rakstu daļa un 9.jūnijā praktiskā daļa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Eksāmens par vispārējās vidējās izglītības ieguvi dizainā un tehnoloģijās plānots 2023.gada 2.jūnijā, sociālajās zinībās 7.jūnijā.

Savukārt valsts pārbaudes darbi krievu valodā, franču valodā un vācu valodā plānoti attiecīgi 12.maijā, 10.maijā un 11.maijā.

IZM izstrādātais noteikumu projekts paredz arī atsevišķus laikus tiem skolēniem, kuri eksāmenus nevar kārtot konkrētajā dienā. Tiem svešvalodu eksāmeniem kārtošanai paredzētas divas dienas, lai skolēni, kuri kārto divas svešvalodas, tās varētu veikt katru savā dienā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Attiecīgi tiem pamata izglītības skolēniem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nevar kārtot eksāmenus noteiktajā laikā, visi pārbaudes darbi varētu notikt jūnijā.2023.gada 8.jūnijā ir plānots valsts pārbaudes darbs latviešu valoda ar kombinētu mācību saturu, 13.jūnijā pārbaudes darbs matemātikā, 15.jūnijā – vienā svešvalodā pēc izvēles, savukārt 19.jūnijā ir plānots starpdisciplinārs valsts pārbaudes darbs.

Vidusskolēniem eksāmeni svešvalodās – angļu, vācu, franču un krievu valodā – plānoti 2023.gada 12.jūnijā, taču, ja skolēnam jākārto divas svešvalodas, tad eksāmena rakstu un mutvārdu daļu varēs veikt 22.jūnijā.

Valsts pārbaudes darbs vidusskolēniem matemātikā plānots nākamā gada 14.jūnijā, savukārt latviešu valodā, vēsturē, kultūrā un mākslā attiecīgi 16.jūnijā, 19.jūnijā un 21.jūnijā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Eksāmeni tādos eksaktajos priekšmetos kā bioloģija, ķīmija, fizika gaidāmi attiecīgi 20.jūnijā, 26.jūnijā un 28.jūnijā. Savukārt valsts pārbaudes darbi vidusskolēniem sociālajās zinībās, ģeogrāfijā, dizainā un tehnoloģijās paredzēti 27.jūnijā, 29.jūnijā un 30.jūnijā.

Vienīgais eksāmens, kurš ieplānots jūlijā, ir valsts pārbaudes darbs programmēšanā, kurš paredzēts 3.jūlijā.

IZM atzīmēja, ka starp visiem pārbaudījumiem ir nodrošināts vairāk nekā 24 stundu periods gan noteiktajā laikā, gan izglītojamajiem, kuri eksāmenus nevar kārtot noteiktajā laikā. Turklāt, ja kāds skolēns izvēlēsies kārtot eksāmenus, kuri notiek blakus dienās, tad viņam ir iespēja kādu no eksāmeniem kārtot laikā, kas paredzēti izglītojamajiem, kuri attaisnojošu iemeslu nevar piedalīties noteiktajā laikā.

Sertifikātus par pamatizglītību plānots izsniegt 2023.gada 14.jūnijā un par vispārējo izglītību – 30.jūnijā. Savukārt izglītojamiem, kuri centralizētos eksāmenus kārtos papildu termiņā, sertifikātus par vispārējo vidējo izglītību varēs izsniegt 2023.gada 7.jūlijā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.