Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Iepriecini mīļoto ar restorāna cienīgām receptēm sākot jau no 10 eiro

Publicitātes foto

Kā savai otrajai pusītei Valentīna dienā pagatavot restorāna cienīgas vakariņas, nepārmaksājot? Īpaši gatavojoties visu mīlētāju dienai, “Maxima Latvija” vēstnesis Raimonds Zommers dalās trīs ātri un viegli pagatavojamās mīlestības recepšu idejās dažādās budžeta kategorijās.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Valentīna diena ierasti ir laiks, kad vēlamies iepriecināt kādu sev mīļu cilvēku ar kādu saldu pārsteigumu, paša gatavotu mielastu mājās vai arī dodoties kopīgi piedzīvojumā. Neatkarīgi no veida, kā vēlamies iepriecināt cits citu, viens no tradicionālākajiem veidiem ir kopīgu vakariņu baudīšana. Šobrīd, kad īpaši piedomājam pie saviem tēriņiem, ir būtiski gatavot gudri un pārdomāti, tajā pašā laikā nezaudējot ēdiena burvību. Ar šīm trim receptēm vēlos parādīt, ka arī tradicionālas vakariņas var iekrāsot pavisam neparastā garšu virpulī, turklāt pagatavot gardu svētku mielastu iespējams arī pa draudzīgām cenām,” stāsta šefpavārs un “Maxima Latvija” vēstnesis Raimonds Zommers.

Budžets: līdz 10 eiro

Dzirkstošajā vīnā gatavoti āboli ar kanēli un mango sorbetu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sastāvdaļas 4 personām:

1 kg ābolu
100 g auzu pārslu
300 ml dzirkstošā vīna “Torley”
300 g cukurs
100 g sviests
1 ēd. k. malta kanēļa
400 g mango sorbeta

Pagatavošanas gaita:
1. Katlā liek sviestu, cukuru un lēni maisa, līdz viss ir izkusis.
2. Pievieno auzu pārslas un karamelizē 5 minūtes, tad pievieno gabaliņos sagrieztu nomizotu ābolu.
3. Visu silda uz karstas plīts virsmas, lai āboli karamelizējas apmēram 5 minūtes.
4. Pievieno dzirkstošo vīnu, gatavo ābolus līdz tie kļūst mīksti, bet ne izjukuši.
5. 1 minūti pirms deserts gatavs, pievieno maltu kanēli, izmaisa un liek traukā.
6. Desertu vēlams pasniegt siltu kopā ar aukstu mango sorbetu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Budžets: līdz 15 eiro

Karstie liellopa gaļas steika salāti ar kivi un plūmju tomātiem

Sastāvdaļas 4 personām:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2 gb. (480g) liellopa gaļas steiki 
4 gb. dzeltenie kivi
400 g plūmju tomāti
190 g zaļās pesto mērces “Mega” 
100 g zemesrieksti, apcepti sālī
100 g skābais krējums
2 gb. salāti podiņā
300 g sarkanie kartupeļi 
Sāls, pipari

Pagatavošanas gaita:

1. Uzkarsē pannu līdz augstai temperatūrai. Kamēr tā karsējas, steikus no abām pusēm apber ar sāli un pipariem. Kad panna uzkarsusi – tos liek cepties.
2. Steikus cep 3 minūtes no katras puses, kad tie ir apcepti – noņem no plīts un liek siltumā gaļu "atpūsties”.
3. Tikmēr uz tās pašas pannas apcep plāni grieztas kartupeļu šķēlītes un cep līdz tās ir gatavas, tad pievieno uz pusēm sagrieztus tomātus, lielās daivās sagrieztus kivi, uzber sāli un piparus.
4. Visu samaisa un pasniedz – šķīvī liek salātu lapas, virsū kārto kartupeļus, kivi un tomātus. 
5. Uz porcijas uzliek plāni griestu liellopa gaļas steiku un bagātina ar pagatavoto mērci.

Mērces pagatavošana:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  1. Traukā liek pesto mērci, kapātus riekstus un skābo krējumu.
  2. Kārtīgi samaisa un pasniedz pa virsu gaļai.

Budžets: līdz 20 eiro

Afrodīziju un garneļu trauks ar karija mērci un svaigi grauzdētu tostermaizi

Pagatavošana 4 personām:

600 g garneles “Wanamei”
400 g tilapijas (atkausēta)   
400 g vistas filejas      
300 ml saldā krējuma 
2 ēd.k. olīveļļas 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.