Abonē "ReKurZeme Plus"!
Abonēt

Reklāma

Pārsteidz mīļoto ar gardu ēdienu! Receptes mīlētāju svētkiem

Gribi pārsteigt mīļoto ar gardu ēdienu? Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā vegāniska gratēna un sulīgas burkānkūkas recepti Valentīndienas vakariņām, portālu “ReKurZeme” informē ELVI sabiedrisko attiecību nodaļa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Biešu – puravu gratēns
(Gatavošanas laiks: 10 min + laiks cepšanai)
Sastāvdaļas
5 bietes
2 puravi
120 ml dārzeņu buljona
400 ml kokosriekstu piena
4 ķiploku daiviņas
5 timiāna zariņi
sāls, melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana
1) Sagriez bietes plānās ripiņās, puravus aptuveni puscentimetru platās ripiņās.
2) Cepamtraukā izkārto pamīšus bietes un puravus.
3) Katliņā samaisi kokosriekstu pienu, caur spiedi izspiestus ķiplokus, buljonu, sāli un piparus, lapiņas no timiāna zariņiem un sinepes (var izmantot blenderi, lai šīs visas sastāvdaļas vienmērīgāk samaisītu kopā), un visu uzvāri.
4) Šo maisījumu izlej virsū bietēm un puraviem, noklāj cepamtrauku ar foliju un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādos) 40-50 minūtes.
5) Noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, tad pasniedz karstu!

Sirdi sildoša burkānkūka
(Gatavošanas laiks: 10 minūtes +laiks cepšanai)
Sastāvdaļas
150 ml rapšu eļļas
50 g cukura
120 g brūnā cukura (var izmantot balto)
3 olas
20 g vaniļas cukura
210 g pilngraudu kviešu miltu
1,5 tējk. kanēļa
1 tējk. sodas
1/2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
240 g smalki sarīvētu burkānu
50 ml paniņu
Sauja rupji sakapātu valriekstu
sauja rozīņu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

180 g krēmsiera
150 g rikotas siera
1 ēdamk. medus
1/2 tējk. kanēļa
ogas rotāšanai

Pagatavošana
1) Samaisi eļļu ar cukuru un olām viendabīgā maisījumā.
2) Pievieno rīvētus burkānus, samaisi.
3) Pievieno miltus, sodu, cepamo pulveri, kanēli un sāli, visu samaisi.
4) Pielej paniņas, pievieno valriekstus un rozīnes, samaisi un izlej cepamā formā.
5) Cep cepeškrāsnī (160 C grādos) aptuveni 45 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu – iedur kociņu, ja tas iznāk ārā tīrs un mīkla nelīp klāt, tad kūka gatava.
6) Kūku atdzesē līdz istabas temperatūrai.
7) Pagatavo krēmu – saputo vai samaisi rikotu ar krēmsieru, medu un kanēli, un liec to kūkai virsū, izlīdzina ar karoti piešķirot krēmam formu pēc savas izvēles.
8) Rotā ar ogām.

Foto – Viktorija Kožemjakina

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ReKurZeme.lv komanda.